Foto: TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIC

Nemanji Stamenkoviću (19), koji je 4. januara audijem usmrtio Andreja Prekljušaja (12) i Dejana Ilića (48), određen je pritvor, a kako portal Nova.rs saznaje, ovaj vozač nalazio se za volanom automobila koji je u vlasništvu firme njegove majke Sanje Stamenković.

Autori: Tanja Milovanović i Vojislav Milovančević

Kako portal Nova.rs nezvanično saznaje, reč je o vozilu koje se vodi na fimu „Kargo As“, a koja se nalazi u vlasništvu Stamenkovićeve. Radi se o firmi koja se bavi prevozom robe u drumskom saobraćaju, čije je sedište na Zvezdari u Beogradu.

Pročitajte još...

Poznata je po tome što radi špedicuju za jedan veliki trgovinski lanac u Srbiji, a upravo zbog toga, firmu Stamenkovićeve prati glas i da je bliska vladajućoj Srpskoj naprednoj stranci. Takođe, pomenuta firma svoj uspon beleži od 2012. godine, odnosno iste godine kada je i osnovana. Porodica Stamenković, inače, duže vreme živi u Beogradu, a rodom su iz Niša.

Podsetimo, od samog početka ovaj slučaj je budno ispraćen u javnosti, kako zbog smrti dva nevina života, tako i zbog činjenice da su čudne okolnosti pratile ceo događaj.

Naime, samo dan nakon tragedije, ministar policije Aleksandar Vulin posetio je Policijsku upravu u Nišu, ali ta informacija prvobitno nije saopštena u medijima, što je suprotno praksi. Tek nakon što su nezavisni mediji objavili detalje o poseti Vulina, iz MUP-a je potvrđena ta informacija, saopštivši da je reč o redovnoj poseti.

Foto: TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIC/ mn

Nesreća se dogodila 4. janura oko 20.40 sati, u blizini marketa DIS i niškog Vodovoda, a narednog dana iz policije su saopštili da je uhapšen 19-godišnji Nemanja Stamenković iz Beograda, koji je “audijem” udario 12-godišnje dete i 48-godišnjaka i da se tereti za krivično delo teško delo protiv bezbednosti saobraćaja. Obe žrtve su preminule nakon ove nesreće, a prema rečima očevidaca, Stamenković je u danima pre udesa „divljao“ po niškim ulicama, vozeći skupoceni automobil.

Inače, ovo mladiću zbog nesreće preti do osam godina zatvora.

Pročitajte još...

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare