Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs; EPA-EFE/SALVATORE DI NOLFI; Milos Tesic/ATAImages

Radomir Lazović, jedan od lidera Ne davimo Beograd, kaže za portal Nova.rs da bi bilo dobro da Aleksandar Vulin objasni po kom osnovu odlučuje da resurse Srbije stavi u službu Putinovog režima za obračun sa njegovim političkim neistomišljenicima, a povodom izrečene kazne zatvora ruskom opozicionaru Vladimiru Kara-Murzi.

Ruski opozicioni aktivista Vladimir Kara-Murza osuđen je na 25 godina zatvora zbog izdaje i drugih optužbi povezanih sa kritikama rata u Ukrajini. Kara-Murza je uhapšen 11. aprila 2022. godine, a kako je tada rečeno našem portalu, on je pritvoren nakon što je javno kritikovao režim u Kremlju, koji je nazvao “režimom ubica”.

Šira javnost u Srbiji je za Vladimira Kara-Murzu saznala nakon što je portal Nova.rs objavio da su ruski opozicionari prisluškivani u Beogradu, a sam Kara-Murza je u intervjuu za naš portal opisao i kako su ih pratili dok su on i njegove kolege boravili u glavom gradu Srbije.

Komentarišući presudu Kara-Murzi i to što ga je tokom boravka u Beogradu pratila i prisluškivala policija, za šta je bio odgovoran Aleksandar Vulin, Radomir Lazović zatražio je objašnjenje od aktulenog diretora BIA.

“Bilo bi dobro da Vulin objasni po kom osnovu on odlučuje da resurse Srbije stavi u službu Putinovog režima za obračun sa njegovim političkim neistomišljenicima. Odakle smelost ovom šampionu poltronstva da se špijunira strani državljanin za potrebe totalitarnog ruskog režima”, navodi Lazović za naš portal.

On kaže i da je to dobro pitanje i za evroposlanike iz redova Evropske narodne partije, “recimo Vladimira Bilčika ili Dejvida Mekalistera, zaštitnike Aleksandra Vučića, koji se ubiše da u evropskim izveštajima o Srbiji sakriju zlodela ovog režima”.

“Dok je Mekalister od Evropskog parlamenta sakrivao rušenje u Savamali, danas Bilčik sakriva Telekom. Možda je vreme da se shvati da je režim Aleksandra Vučića najveći neprijatelj evropskih integracija i to i zbog spoljne politike i bliskosti sa Putinovim režimom, ali i zbog namere da nastavi da kontroliše medije i sprovodi korupciju i kriminal sa najvišeg vrha”, ističe Lazović.

BONUS VIDEO Bandović: Kara-Murza i njegov tim su planirali da tuže Srbiju zbog praćenja

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar