Aleksandar Vučić Foto: TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC

Poslanik iz Rumunije Vlad George rekao je na sednici Evropskog parlamenta, tokom diskusije o usvajanju predloga rezolucije o Srbiji, da Evropska unija ne sme više da toleriše lažne vesti, antievropsku propagandu, govor mržnje i moderno ropstvo na njenim granicama, već da sve to mora da tretira kao pretnju po bezbednost i prosperitet građana Evrope.

Pročitajte još...

Na dnevnom redu sednice Evropskog parlamenta danas je predlog „rezolucije o Srbiji”, u kojoj se poseban akcenat stavlja na prinudni rad zaposlenih u kineskoj fabrici Linglong i nasilju koje je viđeno tokom ekoloških nedavnih ekoloških protesta.

Kako je eksluzivno objavio naš portal, zajednički predlog Rezolucije u EP potpisali su poslaničke grupe Renew Europe (“Obnoviti Evropu/liberali), Zeleni, poslanička grupa S&D (socijaldemokrate), predstavnici Levica.

Za razliku od prethodnih slučajeva, iza dokumenta su ovog puta stali i predstavnici Evropske narodne partije (EPP), koja je u prošlosti gajila bliske odnose sa Srpskom naprednom strankom (koja je ujedno i njihov pridruženi član).

Foto: Printscreen

Na današnjoj sednici poslanicima se obratio i rumunski poslanik iz redova Renew Europe Vlad George, koji je rekao da je EU previše tolerisala pretnje sa strane.

“Ne možemo više da ignorišemo flagrantno kršenje vrednosti koje su nas okupile, od strane naših članova ili onih koji žele da postanu članovi naše porodice. Vreme priče je prošlo, potrebne su konkretne akcije sa stvarnim rezultatima”, rekao je George na početku svog izlaganja.

On je istakao da lažne vesti, antievropska propaganda, govor mržnje, diskriminacija, nasilje, narušavanje slobode govora, štampe i kretanja, ugrožavanje prava na rad i moderno ropstvo dominitraju na granicama Evropske unije, ali i unutar nje.

“Moramo se prema njima odnositi onako kako zaslužuju – kao pretnji po bezbednost i prosperitet evropskih građana, koji su nas izabrali da ih zastupamo ovde u parlamentu. Ne možemo da budemo lideri na kontinentu i u svetu tako što ćemo davati blaga saopštenja, koja se izdaju u toplim kancelarijama. To ne može biti odgovor na ponovljenje, dobro organizovane i nedozvoljene napade”, poručio je on.

BONUS VIDEO: Vučić osudio napad na Tepić, a potom je izvređao

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare