Vučićev Instagram otkriva šta mu je najveća opsesija

Politika 24. maj. 202012:17 > 12:2789 komentara
Podeli:
Foto: Marko Đoković

Zvaničan Instagram nalog presednika Srbije "buducnostsrbijeav" prati više od 100 hiljada korisnika, s druge strane, on prati svega 203 naloga među kojima je čak 110 vinarija i 29 podruma vina, dok ostatak čine svetski i regionalni lideri i poneki sportista.

Zainteresovanost predsednika Srbije na Instagramu bazirana je na prozivođačima i prodavcima vina, kao što su „Vinum“, „Toplički vinogradi“, vinarija „Zvonko Bogdan“, „Rubinova vinarija“, „Čoka“, a tu su i vinski podrumi – „Stari dani“, „podrum Janko“, „Todor“, „Radovanović“…

U prošlosti je Vučić često za sebe govorio da je dobar poznavalac vina, a poznato je da u svom porodičnom domu u Jajincima ima bogatu kolekciju vina iz celog sveta.

„Pet godina izučavam i sakupljam vina i mogu reći da imam solidnu kolekciji i da sam mnogo naučio o vinima“, rekao je Vučić 2008. godine za  dnevne novine Press.

Pored vinarija i podruma vina, Vučić na Instagramu prati Donalda, Melaniju i Ivanku Tramp, Redžepa Erdogana, Borisa Džonsona, Mila Đukanovića, Kolindu Grabar Kitarović, Viktora Orbana,  Emanuela Makrona, ali i Novaka Đokovića i satirični profil „Neguj mo srbski jezik“.

Vučić je „buducnostsrbijeav“ nalog otvorio pre tačno godinu dana, a uređuje ga savetnica za medije predsednika Srbije Suzana Vasiljević.

„Instagram nalog „buducnostsrbije“ je prvi predsednički nalog, otvoren u februaru prošle godine. Nazvan je po kampanji koju smo tada počeli. Predsednik sa njega sve više komunicira sa javnošću, postao je naš portal za slanje važnih političkih poruka i često se mediji pozivaju na objave na našem nalogu. Pored instagrama, predsednik ima zvaničan predsednički tviter i fejsbuk nalog, „predsednikrs“ i fejsbuk „buducnosrbijeav“. Sva tri uređujem ja, a imam još dve saradnice u timu koje odgovaraju na pitanja građana i pomažu u održavanju naloga“, izjavila je Suzana Vasiljević za „Blic“ u februaru ove godine.

Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Ona je tada navela da Vučiću često pišu pratioci i da on na svom telefonu ima instaliran nalog tako da sve sam prati i čita, često sugerišući šta da odgovore.

Osim pomenutog naloga, na instagramu postoji i gotovo identičan profil „avucic“ koji često u zabunu dovede i pojedine svetske zvaničnike, pa umesto da označe državnički nalog, greškom obeleže stranački.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar