Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ponovo je student, a želja da postane trener koštaće ga svake godine tačno 1.100 evra, koliko iznosi školarina na Visokoj sportskoj i zdravstvenoj školi.

Kako se može videti na sajtu ove škole, školarina za studijski program Osnovne strukovne studije za sportskog trenera, koju je odabrao Aleksandar Vučić, košta tačno 1.100 evra za jednu godinu. U dinarskoj protivvrednosti to iznosi oko 130.000 dinara.

Prostom računicom dolazi se do podatka da će predsednik Srbije morati da izdvoji nešto više od jedne svoje mesečne plate kako bi platio troškove studiranja, s obzirom na to da njegova mesečna primanja prema podacima Agencije za borbu protiv korupcije iznose 157.262 dinara.

Kako piše na sajtu ove visoke škole, predsedniku Srbije je kao i ostalim studentima data mogućnost i da plaća po većini građana omiljenoj i ponekad jedino mogućoj metodi – na rate.

„Školarina se plaća u dinarskoj protivvrednosti, pri čemu se prilikom upisa plaća 250 evra, a ostatak u devet jednakih mesečnih rata (poslednja rata dospeva u junu naredne godine)“, piše na sajtu Visoke sportske i zdravstvene škole.

Vučić je, inače, posao trenera označio kao svoj mladalački san i neostvarenu želju, koju je sad rešio da ostvari.

Aleksandar Vučić se pohvalio indeksom
Instagram/BuducnostSrbije

Mediji su preneli, a društvene mreže su bile preplavljene fotografijama predsednika Srbije koji sedi sa ostalim ovogodišnjim brucošima (doduše jedini bez maske).
Portal Nova. rs doneo je i spisak predmeta koji će učiti, raspored časova, koje će ga profesorke ocenjivati, ali i ispovest studenata koji su zajedno sa predsednikom Srbije prisustvovali uvodnom predavanju.

„Kad je ušao, profesori su ga pitali gde želi da sedne, a on im je odgovorio da mu je svejedno. Seo je na prvo slobodno mesto i slušao pola sata uvodnog predavanja. Direktor škole je tokom svog govora istakao da će od ove godine naš kolega biti predsednik Srbije. Priznajem, delovalo je neobično. I baš me interesuje kako će naš novi kolega uskladiti obaveze i koliko ćemo se često susretati na fakultetu“, naveo je tada jedan od Vučićevih kolega Filip Korać.

Ostaje da vidimo.

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare