Ispovest studenta koji je bio na predavanju s Vučićem

Politika 03. okt. 202012:00 > 12:40
Podeli:
škola košarke aleksandar vučić
Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Mladom Filipu Koraću početak studentskog života značajno se razlikovao u odnosu na ostale brucoše. Naime, njegova namera da upiše Visoku sportsku i zdravstvenu školu u Beogradu poklopila se sa istovetnom željom predsednika Srbije Aleksandra Vučića da "ostvari svoje dečačke snove" i da postane košarkaški trener. Tako su se Filip, jedan običan mladić i Aleksandar, jedan (ne)obični predsednik, obreli u istom amfiteatru gde su ih pozdravili profesori i poželeli im uspešan početak akademske godine.

„Moj kolega Aleksandar došao je na vreme na predavanja. To moram da kažem. Ušao je u pratnji nekoliko ljudi. Jednog sam primetio kako stoji na vratima amfiteatra. Odmah sam znao da nije reč o studentu. Pretpostavljam da je to neko iz njegovog obezbeđenja“, započinje Filip priču za Nova.rs.

Kako kaže, iako je studentima bilo neobično što uvodnu nastavu slušaju sa šefom države, brzo su se navikli na tu novu, neobičnu realnost.

„Kad je ušao, profesori su ga pitali gde želi da sedne, a on im je odgovorio da mu je svejedno. Seo je na prvo slobodno mesto i slušao pola sata uvodnog predavanja. Direktor škole je tokom svog govora istakao da će od ove godine naš kolega biti predsednik Srbije. Priznajem, delovalo je neobično. I baš me interesuje kako će naš novi kolega uskladiti obaveze i koliko ćemo se često susretati na fakultetu“, navodi Filip.

Otkud Suzana Vasiljević?

Naš sagovornik ističe da mu se činilo da je predsednik za vreme predavanja bio koncentrisan i da je pažljivo slušao ono što govore profesori. Ipak, primetio je da u blizini njega sedela jedna žena za koju nije bio siguran da li je studentkinja, a koja je gotovo sve vreme bila „na telefonu“.

„Pretpostavljao sam da je u pitanju neka osoba iz Vućićevog okruženja. Kasnije sam saznao da je njegova savetnica. Ne znam zašto je ona bila tu. Možda je i ona naša koleginica“, navodi Korać.

Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Ipak, malo je verovatno da su devojački snovi Suzane Vasiljević bili da upiše isti fakultet kao predsednik. Ono što je izvesno bio razlog njenog pojavljivanja na fakultetu jeste da se zbog potreba društvenih mreža ovekoveči trenutak „predsedničkog studiranja“. Ipak su ovo moderna vremena gde se „desilo samo ono što je objavljeno na društvenim mrežama“. Tom maksimom su se, po svemu sudeći, vodili predsednik i njegova savetnica, te su tako brže-bolje postavili fotografije brucoša Vučića na Instagramu. Prštali su lajkovi, šerovi i komentari na sve strane, a imalo je bogme šta i da se vidi. Na primer – videli smo predsednika u pozi ozbiljno zamišljenog studenta koji, uprkos obaveznim epidemiološkim merama, ne nosi zaštitnu masku.

„Verovatno mu je smetala maska“

Komentarišući ovakav postupak Vučića, njegov kolega Filip kaže da nije obraćao pažnju da li je prvi čovek države nosio masku tokom predavanja, ali da se seća da ju je imao na ulazu u amfiteatar.

„Na fotografijama koje su kasnije kružile društvenim mrežama, video sam da nije nosio masku. Verovatno mu je smetala, kao što i nama smeta da je nosimo. Ipak, ako je to obaveza, mislim da je svi moramo koristiti u zatvorenom prostoru. Predsednik treba da bude primer ostalima i verujem da mu se neće ponoviti slična stvar na narednim predavanjima“, obodrio je Filip svog kolegu Aleksandra.

Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Bilo kako bilo, nova akademska godina na na Visokoj sportskoj i zdravstvenoj školi strukovnih studija biće daleko zanimljivija od prethodnih. Brucoš Aleksandar Vučić, postarao se da se ova obrazovna institucija nađe u centru pažnje javnosti, koja će pomno pratiti na koji način će ovaj pedesetogodišnjak uskladiti državne sa fakultetskim obavezama. Jer gradivo i predavanja se ne smeju preskakati, ukoliko želite da postanete najbolji student u istoriji. Brucošima od srca želimo srećan početak nove akademske godine.

Komentari

Vaš komentar