Aleksandar Vučić Foto:TANJUG/ JADRANKA ILIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je uoči sastanka lidera EU i Zapadnog Balkana iz redova Evropske narodne partije (EPP) u Ljubljani da očekuje otvorenu i iskrenu diskusiju o zapadnobalkanskim temama, ali i o Evropi i evropskoj budućnosti.

„Nema boljeg mesta za raspravu o tome od EPP i unutar naše partije treba da budemo iskreni jedni sa drugima, da kažemo jedni drugima šta mislimo o situaciji i pronalaženju rešenja što je od ogromne važnosti za ceo region i za budućnost Balkana. Verujem da možemo biti mašinerija rasta ali, naravno, treba da prevaziđemo brojne probleme. Uz podršku EPP to možemo da uradimo“, naveo je Vučić u video poruci uoči večerašnjeg sastanka u Ljubljani.

Vučićeva Srpska napredna stranka je pridružena članica EPP.

Video porukama objavljenim na sajtu EPP uoči današnjeg sastanka u Ljubljani obratili su se i bošnjački član Predsednštva BiH i lider Stranke demkratske akcije Šefik Džaferović, predsednik skušptine Vojvodine i Saveza vojvođanskih Madjara Ištvan Pastor, poslanik u Skupštini Crne Gore i predsednik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović i predsednik Demokratske stranke Albanije Ljuljzim Baša.

Bonus video – Vučić na N1

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare