Vučić ubedio Predojevića da nije bilo izbora 2020.

Politika 06. apr. 202100:52 > 08:23
Podeli:
Srđan Predojević, Srdjan Predojević, Aleksandar Vučić
Foto: Printscreen/Tv Pink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras vrlo ubedljivo, gostujući na TV Pink, da kada je država prošle godine davala građanima po 100 evra to nije bilo u svrhu izborne kampanje, jer, zamislite, izbora nije ni bilo, na šta je voditelj Srđan Predojević zbunjeno zaćutao.

Naime, Predojević je konstatovao da se u javnosti govori da čim Vučić počne da deli „evre i vitamine“, odnosno neku pomoć to znači da sprema neko iznenađenje i da će možda već na jesen da raspiše neke izbore, aludirajući na najnoviju podelu paketa sa vitaminima penzionerima i novčane pomoći zaposlenima.

Predojević ga je upitao da li je on zaista u predizbornoj kampanji i da li sve ovo što radi, radi u tom cilju.

„Govorili su i prošle godine kada smo davali one helikopter pare od po 100 evra svakom stanovniku Srbije. Jesu li rekli – biće izbori? Je l’ tako bilo, Srđane? Pa, je l’ tako bilo?“, upitao ga je Vučić, na šta je Predojević zbunjeno odgovorio „Pa jeste tako bilo“.

A predsednik ga je odmah potom pitao:

„Pa, jesu li bili neki izbori“, što je voditelj prećutao, da li zbunjen ili iz straha da protivreči predsedniku.

Podsetimo, vanredno stanje ukinuto je 6. maja, a prijava za jednokratnu pomoć od 100 evra za sve punoletne građane počela je 15. maja i trajala je do 5. juna. Parlamentarni izbori, koji su prvobitno bili zakazani za 26. april, odloženi su zbog situacije sa koronavirusom za 21. jun, na kojima je SNS osvojila 60,65% glasova odnosno 188 od 250 mandata.

Snimak na kojem Vučić zaboravlja šta se dogodilo pre manje od godinu dana krenuo je da se širi društvenim mrežama, a većini je najviše zasmetalo ćutanje voditelja režimske televizije.

„Vučić je ovde u pravu: u 2020. godini nije bilo nikakvih izbora. Bili su nekakvi listići, kutije, komisije, neki potpisi za neka šatro kandidate, pa zamlate u klupama – ceo jedan maskenbal! Ali ne i izbori“

Oglasila se i Demokratska stranka sa stavom da „konačno čujemo i jednu istinu od Vučića“.

Komentari

Vaš komentar