Foto: TANJUG / BUDUCNOSTSRBIJEAV

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će Vojna policija obezbeđivati migrantske centre u Adaševcima, Principovcu i Šidu, ali je dodao da nije reč o merama koje se primenjuju zbog neke dramatične situacije ili "izvršenja najstrašnijih krivičnih dela".

„Vojna policija, preuzeće kontrolu nad tri centra“, kazao je Vučić i dodao da bilo sitnih krađa i upada na posede.

„To moramo da sprečimo i da garantujemo bezbednost građana“, poručio je Vučić.

Vučić je istakao da je postupio u skladu sa procenama organa bezbednosti i u skladu sa zahtevima i inicijativom građana sa teritorije opštine Šid.

„Vojna policija koja u širem smislu spada u korpus specijalnih jedinica, zauzeće sva tri puntka, Adaševci, Principovac, Šid, preuzeti potpunu kontrolu i obezbediti sigurnost i bezbednost građana“, rekao je Vučić za TV Prva.

On je ocenio da se građani ne osečaju nesigurno, ali je poručio i da se ne može migrantima  u potpunosti da zabranite kretanje.

„U takvim uslovima, kada nemaju novca, ljudi traže rešenje, pa upadaju po kućama, njivama, štalama… Moramo to da sprečimo i da zaštitimo ljude“, rekao je Vučić.

On je dodao da nema drame u Šidu, ali da to nije jednostavno za ljude koji tamo žive, kao što možda izgleda iz „šireg konteksta“, te to neće biti težak zadatak za vojnu policiju.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare