Foto: TANJUG/ INSTAGRAM "BUDUCNOSTSRBIJEAV"/ nr

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je na aerodromu u Sarajevu kontingent vakcina kompanije "Astra Zeneka", koji Republika Srbija donira Bosni i Hercegovini.

Na sarajevskom aerodromu Butmir, predsednika Srbije dočekali su predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik i bošnjački član Predsedništva Šefik Džaferović.

Bilo je najavljeno da će Vučića na aerodromu dočekati kompletno Predsedništvo BiH, ali je izostalo prisustvo hrvatskog člana Željka Komšića.

Reč je o 5.000 doza vakcine „Astra Zeneke“, a za nekoliko dana biće uručeno još 5.000 doza.

Sarajevski Avaz piše da su na aerodromu od jutros jake snage obezbeđenja.

Na sarajevskom aerodromu počeo je susret članova Predsedništva BiH i predsednika Srbije.

Nakon sastanka, predviđene su izjave za medije.

PROČITAJTE JOŠ:

Predsednik Aleksandar Vučić je, u intervjuu Radio Sarajevu, rekao da je veoma srećan što može da dođe u Sarajevo i da donese prve doze vakcina.

To, kaže, nije pomoć, jer je to „nešto što pripada jednako svima nama“, a Srbija je, kako dodaje, „imala tu sreću da obezbedi više vakcina“.

„Biću srećan da ove vakcine mogu da koriste i Bošnjaci i Srbi i Hrvati, bez ikakve razlike, a pomoći ćemo, ako to tako nazivamo, i u budućnosti. Biću isto tako slobodan da tražim od Bosne i Hercegovine pomoć u nekim drugim pitanjima kada nama bude trebalo. Tako prijatelji i komšije treba da razgovaraju jedni sa drugima“, poručio je Vučić, dodajući da je to njegova najvažnija poruka u Sarajevu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar