Novi Sad, Aleksandar Vučić, obilazak nove Kovid bolnice, kovid bolnica, izgradnja
Aleksandar Vučić Foto: TANJUG/ JAROSLAV PAP

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obilazi radove na izgradnji nove kovid bolnice u Novom Sadu.

Vučića je kroz novu bolnicu provela direktorka KC Vojvodine, doktorka Edita Stakić.

„Danas smo na 15-ak dana od otvaranja nove kovid bolnice na Mišeluku. Za manje od četiri meseca uspećemo da izgradimo velelpnu bolnicu koja će biti nešto bolja od prethodnih. Uvideli smo da nam je potrebno više toaleta, imaće i banku krvi, što nema u Batajnici i Kruševcu. Ovo će olakšati mnogo i Beogradu jer je sa seveta Srbije bio veliki pritisak na Batajnicu i druge bolnice. Brine nas broj zaraženih koji raste iz dana u dan. Broj zaraženih je jutros porastao znatno u odnosu na prošlu subotu. Vidi se da tamo gde je najviši standard, odakle su ljudi najviše putovali, najviše napreduje korona „, rekao je Vučić.

On je naveo da bi voleo da na gradilištu bolnice ima više radnika iz Srbije i dodao da imamo sve više radnika iz inostranstva iz zemalja poput Turske i Albanije jer „nema dovoljno zainteresovanih srpskih radnika“.

Vučić je prokomentarisao i navode doktora Kona o kovid propusnicama, Vučić je istakao da će se poštovati mišljenje struke ali da će morati da se vodi računa i o Ustavu.

„Mi ćemo da slušamo i doktora Kon i doktora Šeklera, ali moramo da razmišljamo i o poštovanju Ustava, pa ćemo da vidimo, ali svakako ćemo slušati struku. Na takav način smo počeli. Ne možemo da se unervozimo i da ne slušamo struku zato što nama lično ne odgovara ili zato što nam se nešto ne sviđa. Ali u svakom slučaju moraćemo da razgovaramo o tome šta je to što možemo da uradimo, šta je to što ne možemo da uradimo“, rekao je Vučić.

Izgradnja kovid bolnice u Novom Sadu počela je 28. aprila i predviđeno je da bude završena do 1. septembra. Nova kovid bolnica će imati 220 kreveta na intenzinoj nezi, što je 56 odsto ukupnih kapaciteta intenzivne nege u celoj pokrajini.

Objekat na Mišeluku, mestu gde će biti izgrađena nova bolnica, u potpunosti će biti u funkciji lečenja obolelih od tog virusa sa srednje teškom ili teškom kliničkom slikom, a po okončanju borbe protiv korona virusa, objekat će biti pretvoren u Gradsku bolnicu, u kojoj će se lečiti Novosađani, ali i žitelji brojnih susednih opština, pa i čitave Vojvodine.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare