Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je danas zajedno sa šefom Delegacije EU u Srbiji Emanuelom Žiofreom kuću porodice Gavrilović u selu Tekija kod Kladova, a na svom Instagramu se pohvalio i kako je pokušao da pomogne u pripremi hrane.

„Zajedno sa Žiofreom posetio sam domaćinsku kuću Gavrilovića u selu Tekija, nedaleko od Kladova. Marina i Nenad dočekali su nas, malo je reći uz tradicionalno srpsko gostoprimstvo, a ja sam veoma zahvalan šefu delegacije EU u Beogradu na podršci brojnim projektima u srpskom Podunavlju“, rekao je Vučić i dodao:

„Ovako veličanstvenim pogledom na Dunav malo koja zemlja u Evropi može da pohvali“.

Vučić je na svom Instagram profilu postavio sliku kako okreće ribe na žaru i stoji pored kotlića u kom se kuvala riblja čorba. Vučić je uz te slike napisao i kako je „pokušao da pomogne u pripremi smuđa za Žiofrea, ali da u tome nije uspeo“.

„Pokušao sam da pomognem Miri Milošević u pripremi smuđa za našeg gosta Emanuela Žiofrea i naravno da nisam uspeo, već sam ga pogrešno okrenuo, na opšte zgražanje gospođe Mire koja je to bez greške radila, do tog trenutka. Srećom, u ribljoj čorbi nisam mogao ništa da pokvarim. Još jednom mnogo hvala porodici Gavrilović iz Tekije“, napisao je Vučić na svom Instagram profilu.

Onda je objavio i zajedničku sliku sa Žiofreom uz natpis: „I onda smo prešli na ozbiljne teme…“

To nije bilo sve, Vučić je na svom profilu objavio i sliku gde stoji za kormilom broda.

„Što bi oni koji me svakodnevno zavitlavaju rekli – ‘kapetan na belu lađu’! Da ne brinu, naš srpski brod sigurno plovi…“, rekao je on.

Podsetimo, Aleksandar Vučić večeras zajedno sa Žiofreom prisustvuje otvaranju obnovljene tvrđave Fetislam i Letnje pozornice u Kladovu.

Tvrđava Fetislam podignuta je 1524. godine, a njena rekonstrukcija počela je pre tri godine zahvaljujući sredstvima iz fondova EU.

***

BONUS VIDEO – Brnabić: Ne bih se složila sa Orbovićem da se ne čuju zahtevi sindikata

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare