Foto: prtscr RTS

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić komentarisao je večeras izazove pred kojim bi mogao da se nađe Vašingtonski sporazum promenom vlasti u SAD, tvrdeći da Srbija poštuje datu reč, ali i da bi trebalo da se susretne sa novoizabranim predsednikom Džoom Bajdenom u prvoj polovini naredne godine.

Komentarišući to što jedan od potpisnika Vašingtonskog sporazuma Donald Tramp neće više biti predsednik SAD, i kakav bi to uticaj na sprovođenje sporazuma moglo da ima, Vučić je kazao da to za Srbiju nisu bili laki dani:

„Mi poštujemo i svoju reč i svoj potpis. Ja ću sutra da razgovaram sa Robertom O’Brajanom, sekretarom za nacionalnu bezbednost SAD. Važan razgovor i velika čast za našu zemlju. Ja verujem da ću novoizabranog predsednika SAD Džoa Bajdena videti u prvoj polovini godine, i to na bilateralnom sastanku“, kazao je Vučić.

Kako kaže, sa njim ima odlične lične odnose, ali bi za Srbiju bilo bolje da je ostala trenutna američka administracija, i to će reći i Bajdenu kad ga bude video.

„Nije to neka velika tajna da on ima drugačiji odnos prema Kosovu i Metohiji. Da je nešto drugo, ja bih rekao da imam bolje odnose sa Bajdenom. Sa njim sam se sastao više puta i mnogo duže razgovarao. On je jedan od najbolje pripremljenih ljudi za razgovore, nego što je to predsednik Tramp.“

Navodi da Beogradu neće biti lako u razgovorima, kao i da Priština ne želi da bilo šta sprovede u delo zbog unutrašnjih razloga.

Vučić je najavio i nastavak tehničkog dijaloga Beograda i Prištine za 10. decembar

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare