Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u jučerašnjem obraćanju javnosti objasnio je da su svi oni koji su širili paniku oko goriva bezobrazni, neodgovorni i bezobzirni. Sve to izgovorio je ignorišući činjenicu da je upravo on bio taj koji je uspaničio građane koji su nakon njegovog obraćanja napravili ogromne redove na pumpama u strahu da će gorivo poskupeti.

Ko je odgovoran za redove na pumpama, prazne rafove u prodavnicama u kojima su građani mahnito kupovali brašno, šećer i ulje? Predsednik Srbije tvrdi da je to neko drugi, a ne lično on.

„Mi smo, da biste znali, potrošili sedam miliona tona goriva u petak, subutu kad je ta histerija krenula. Je l vi razumete, to je četiri puta više, to je rekord svih vremena u potrošnji goriva. Dakle, to je kad imate bezobrazluk neodgovornost i bezobzirnost pojedinih ljudi“, rekao je Vučić u četvrtak 11. marta ignorišući činjenicu da je upravo on to uradio.

Naime, samo 24 sata nakon Vučićevog obraćanja 2. marta, usledio je stampedo građana na pumpe i prodavnice.

„Mi smo danas ceo dan radili… Dešavaju se neverovatna čuda na svetskom tržištu. Samo ću vam nekoliko stvari pokazati. Cena nafte je prešla 112 dolara, po barelu… Evo izvolite. Ovo vam ne prikazujem godinu za godinu ljudi, samo da biste videli, već u odnosu na prethodnih 15 dana. Samo da vidite, razlika je od 93 do 112 dolara. Je l vi razumete o kakvim skokovima mi govorimo? Pričamo o enormnom skoku na tržištu. A onda će doći do posledica po nas“, objašnjavao je Vučić pokazujući grafikone rasta cene nafte.

Tad je objasnio i da je cena gasa otišla u nebesa, pa čak i da ga nije bilo moguće naći u jednom trenutku nigde. Samo nije objasnio zašto prvo širi paniku, a onda se pere ruke od samog sebe.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare