Vučić primio novog ambasadora Izraela u Srbiji

Politika 16. sep. 202010:3716 komentara
Podeli:
Foto: RTS

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je akreditivna pisma ambasadora Države Izrael Jahela Vilana, koji mu je preneo pozdrave premijera Benjamina Netanjahua.

Poželevši ambasadoru Vilanu uspešan diplomatski mandat u Beogradu, predsednik Vučić je izrazio zadovoljstvo stalnim napretkom političkog dijaloga i ekonomske saradnje Srbije i Izraela. On je istakao da je tome posebno doprinelo međusobno poštovanje i solidarnost dva naroda, koji su kroz istoriju često delili tragičnu sudbinu, posebno tokom Drugog svetskog rata. Takođe je rekao da u Srbiji nema mesta antisemitizmu i podsetio na
mnoga zakonska rešenja, koja su doneta u cilju uvažavanja prava ovdašnje jevrejske zajednice, a što daje pečat i sveukupnim odnosima sa jevrejskim narodom.

Predsednik Vučić je izrazio zadovoljstvo nedavnim razgovorom sa premijerom Izraela Netanjahuom i njegovim razumevanjem stavova Srbije. Predsednik Vučić je rakao da Srbija podržava uspostavljanje trajnog mira i
stabilnosti na Bliskom istoku. On je istakao da se nada da će u budućnosti biti nađen način da bude postignut dogovor koji će doprineti boljem životu svih ljudi u tom regionu. Ambasador Vilan je rekao da s pažnjom prati izuzetno angažovanje predsednika Vučića na uspostavljanju bližih veza dveju zemalja i pozdravio rezultate razgovora u Vašingtonu.

Dvojica sagovornika su izrazili nadu da će u narednim godinama više izraelskih investitora bolje upoznati i koristiti povoljne uslove za ulaganje na srpskom tržištu. Tome će mnogo doprineti i kancelarija Privredne komore Srbije i Ministarstva ekonomije koja će uskoro biti otvorena u Jerusalimu.

Komentari

Vaš komentar