dodik vucic torlak aleksandar vucic drzi kinesku vakcinu koja ce se praviti u torlaku
Foto:TANJUG/ ZORAN ZESTIC

Predsednik Srbije govorio je o gorućoj političkoj temi poslednjih dana.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je posetio Institutu za virusologiju i serume “Torlak” i tom prilikom uručio vakcine za Republiku Srpsku. On je odgovario i na pitanja o “non pejperu” u slovenačkim medijima.

– Nisam video nikakvu inicijativu i nisam spreman da osuđujem ili hvalim nešto što nisam video. Iznenađen sam licemerjem beogradske čaršije koja govori o nečemu o čemu ne zna ništa. Zar stvarno verujete da vi znate ako ja ne znam – zapitao je Vučić i dodao:

PROČITAJTE JOŠ:

– Niko od vas nije skočio da kaže nijednu reč, a svakog dana komadaju Srbiju i time se hvale. Pa vama je moralna vertikala evropski parlament koji je uputio zahtev pet zemalja EU koje nisu priznale nezavisnost Kosova. Kad neko drugi kaže, hajde da razgovaramo o odnosima na Balkanu kažu: e đubre jedno… Treba samo Srbija da se komada, to je bogougodno delo – zaključio je Vučić.

Dodik je istakao da ideja o mirnom razlazu BiH nije nova i ona je odgovor na nemogućnost Bosne i Hercegovine da normalno funkcioniše, i to priznaju i oni koji je vole i oni koji je ne vole.

PROČITAJTE JOŠ:

Milorad Dodik je rekao da misli da opciju mirnog razlaza treba staviti na sto kao jednu relevantnu i legalnu opciju.

– Svi priznaju da BiH ovako ne može, i onda je potrebno govoriti o mirnom razlazu. Ovde vidim ostrašćenost u pogledu povezivanja i samog Vučića i ljudi iz Srbije, ali i nas iz Republike Srpske, kao da smo nešto strašno učinili zato što se zalažemo za mir. Moja koncepcija svega je mirni razlaz, a ne rat – istakao je Dodik.

On je istakao da će Srbija morati više da se pita na Balkanu, skrenuvšiž pažnju na licemerje mnogih koji priznaju nezavisnost Kosova, dok odbijaju da podrže Republiku Srpsku.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare