Vučić: Premijer u drugoj polovini naredne nedelje

Politika 11. avg. 202014:02
Podeli:
Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Predsednik Srbije i Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić izjavio je danas da će u drugoj polovini naredne nedelje biti održana sednica predsedništva SNS na kojoj će biti reči o tome ko će biti mandatar za sastav nove Vlade.Vučić je tokom obilaska radova na Beogradu na vodi, odgovarajući na pitanja novinara, rekao da će se "naredne ili one tamo nedelje znati kako će Vlada da izgleda".

Vučić je odgovorio da će pre konačne odluke ko će biti članovi Vlade ponovo razgovarati sa strankama koje su posle izbora 21. juna ušli u Narodnu skupštinu.

PROČITAJTE JOŠ...

„Važno je da Vlada bude moderna i spremna za borbu, da razume koji je naš put, strateški i evropski“, kazao je Vučić.

On je najavio da će nova Vlada nastaviti saradnju sa „onima koje bi vi da nam zabranjuju da saradjujemo“, podrazumevajući Rusiju i Kinu, koji su doprineli da Srbija bude „prva ili druga u Evropi po stopi bruto domaćeg proizvoda“ i da tešku krizu zbog epidemije „podnese lakše nego drugi u Evropi“.

Vučić je rekao i da bi želeo da u novoj Vladi bude više žena i mladih ljudi, a da je oko sastava nove Vlade „jasno oko 70 posto“ onih koji  biti njeni članovi.

ANA BRNABIC I SEM FABRICI video
Foto: TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC/bs

„Želeo bih i da imamo nešto mladju Vladu, ali nisu vazne godine nego energija i borbenost ljudi koje hoće da se bore da trče po Srbiji, da razgovaraju sa ljudima. Koji ne žele da postanu ministri da bi dobili rotaciju, sekretaricu i šofera, već razmislalju kako da Srbiji bude bolje“, kazao je Vučić.

On je rekao da će „svim opozicionim strankama ponuditi potpredsednička mesta“. Vučić je najavio da će se „za 15-16 dana sve znati“, uključujući i to ko će biti predsednik Skupštine Srbije“.

Komentari

Vaš komentar