Aleksandar Vučić Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Predsednik Srbije Aleksandara Vučić obratio se građanima nekoliko minuta pred sastanak sa prištinskom delegacijom u Beloj kući, preko svog Instagram profila, i naveo da to neće biti lak sastanak, te da će dati sve od sebe da bude postignut kompromis po važnim ekonomskim pitanjima.

„Neće biti lako. Želimo mir, želimo stabilnost i napredak Beograda i Prištine i celog regiona. Pre svega, moraćemo da brinemo o našem narodu na Kosovu i Metohiji. Ukoliko, a video sam brojne intrigantne izjave albanskih zvaničnika koji govore o priznanju Kosova, moja poruka svima u našoj prelepoj Srbiji je – predaja nije opcija. Živela Srbija“, rekao je Vučić.

View this post on Instagram

"Na nekoliko desetina metara smo od Bele kuće i za nekoliko minuta počinje važan sastanak sa prištinskom delegacijom pod pokroviteljstvom predsednika @realdonaldtrump, to neće biti lak sastanak za nas. U svakom slučaju mi smo spremni! Daćemo sve od sebe da postignemo kompromis po važnim ekonomskim pitanjima. Želimo mir, želimo stabilnost, želimo napredak Beograda, Prištine i celog našeg regiona i pre svega moraćemo da brinemo o našem narodu na KiM. Video sam brojne arogantne i bahate izjave albanskih zvaničnika sa KiM koji govore o priznanju Kosova. Moja poruka svima u našoj prelepoj Srbiji je – predaja nikada nije bila opcija! Živela Srbija." Predsednik Vučić pred početak razgovora u Beloj kući.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on

Inače, Vlada Srbije danas je usvojila Deklaraciju o podršci aktivnostima predsednika Republike Aleksandra Vučića koje se odnose na razgovore sa predstavnicima privremenih institucija samouprave u Prištini.

Kako se navodi u dokumentu, polazeći od ranije utvrđenih principa da će predstavnici Srbije kroz pregovore težiti iznalaženju sporazumnog i sveobuhvatnog rešenja za KiM, Vlada podržava aktivnosti predsednika Aleksandra Vučića povodom predstojećih razgovora Beograda i Prištine 3. i 4. septembra u Vašingtonu, koji će se održati pod pokrovoteljstvom američkog diplomate Ričarda Grenela.

Takođe, kako prenosi Tanjug, navodi se da Vlada smatra da su dosadašnje aktivnosti predsednika Vučića u najboljem interesu zaštite interesa Srbije na Kosovu i Metohiji i od predstojećih razgovora, pre svega, očekuje napredak vezan za otvorena ekonomska pitanja, što će biti na dobrobit građana i ekonomije.

Inače, Aleksandar Vučić danas i sutra razgovaraće sa predsavnicima Prištine u Vašingtonu, a moguće je da će tim razgovorima prisustvovati i predsednik SAD Donald Tramp.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare