Foto: Nova.rs

Kako su izračunali novinari Nove, predsednik Srbije Aleksandar Vučić samo u poslednjih mesec dana aktivne kampanje pred izbore u aprilu, "unapred" je potrošio najmanje pola milijarde evra. On je danas potvrdio da je reč o tom iznosu, ali da novac nije potrošio za sebe već za građane.

Ono što je činjenica je da je predsednik konstantno u kampanji, a da je ona sada dodatno pojačana pred izbore koji su najavljeni za sledeću godinu. U toj „pojačanoj“ aktivnosti, obilazeći Srbiju, Vučić novac deli šakom i kapom. Naša računica je pokazala da je samo u poslednjih mesec dana tako podelio bar pola milijarde evra.

On je danas tokom obilaska Brusa, odgovarajući na novinarska pitanja, potvrdio ono o čemu je Nova pisala.

Kako je prenela Beta, on je rekao da jeste „unapred potrošio“ oko 500 miliona evra u najave novih investicija, ali „da taj novac nije uzeo za sebe, već da su to ulaganja koja su potrebna građanima“.

Foto:TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC

Vučić tvrdi da država ima taj novac i da neće doći do povećanja javnog duga iznad 60 odsto.

„Jesam potrošio te pare ali ne za sebe. To su pare za bolnice, obilaznice, puteve, tunele, gasovod, kanalizaciju. To su stvari koje su potrebne građanima“, rekao je Vučić.

Podsetimo, kako je Nova pisala, spisak Vučićevih obećanja i novca koji deli svaki dan po gradovima u Srbiji sve je duži. I sve teži. U milionima evra. Obećava nove puteve, fabrike, radna mesta, kanalizaciju, renoviranje škola i manastira, opremu za domove zdravlja…

Predsednik je prethodno u Užicu najavio da će do oktobra početi izgradnja 25 do 30 miliona evra vredne obilaznice, kao i da se planira put ka Kadinjači i Bajinoj Bašti čija je cena 50 miliona evra.

Obećao je i 80 miliona evra za Zdravstveni centar u Užicu, kao i povećanje plata zdravstvenim radnicima najkasnije do 1. januara.

U Vladičinom Hanu najavio je da će se uskoro raditi fekalna i kišna kanalizacija u vrednosti od 20 miliona evra, a obećao je i petlju na auto-putu između Vladičinog Hana i Vranjske Banje.

Tokom posete Kragujevcu predsednik Srbije je rekao da se završava kompletan projekat izgradnje Kliničkog centra u vrednosti od 35 miliona evra, koliko vredi samo građevinski deo.

„Ukupno sa opremanjem uložićemo 45 do 50 miliona“, rekao je Vučić.

Milioni za obilaznicu, vodovod, sportsku halu…

Podsetio je i na projekat obilaznice oko Kragujevca, što će vredeti oko 155 do 160 miliona evra.

U Kniću je rekao da su predstavnici lokalne vlasti tražili sredstva za projekte, vodovod i puteve od čak 30 miliona evra, najavio je ulaganje ogromnog novca u izgradnju velelepne sportske hale, vredne oko 5,3 miliona evra, ali i 147 miliona dinara za vodovod.

U Despotovcu je Vučić rekao da će za 15 do 20 dana početi radovi na putu koji će spojiti Sisevac i Grzu, u dužini od 18,5 kilometara. Obećao je i da će država pomoći Paraćinu da reši problem dugova, kao i da će dovesti u tu opštinu jednog velikog investitora…

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar