Aleksandar Vučić Foto:TANJUG/ JADRANAKA ILIĆ

Na pitanje reportera N1 "zašto su službe za informisanje Ministarstva odbrane i VMA zatvorene za pitanja novinara", navodeći da nisu od njih dobili odgovore na pitanje o stanju vojnika povređenih prošle srede tokom oluje, kada je drvo palo na šator u kojem su se nalazili, Vučić je rekao da je problem u onima koji misle da će "u svakoj nesreći da pronađu municiju za sopstvene političke potrebe, pošto nikakvu ideju, program i plan nemaju“.

Naveo je da je vojnik koji je teže povređen polomio ključnu kost koja je pritisla arteriju, ali da je sada stabilno. Druga dvojica vojnika su zadobila lakše povrede, a jedan je na kućnom oporavku.

„Ovo je vojska, ovde ne rade manekeni. Oni su proveli noć u šatoru, bilo je nevreme, palo je drvo. Moje pitanje je čemu ta vrsta zlobe i potreba da se za nešto okrivi sopstvena vojska ili neko drugi, ko ima nešto da tobože krije“, rekao je Vučić.

Istakao je da je ministar odbrane Miloš Vučević odmah dao nalog da se nabave kontejneri kako bi pripadnici vojske ubuduće bili zaštićeni od nevremena, ali da je on protiv.

“Za to treba 2,5 miliona evra. Ako vojnika ne možemo u šator i logorske uslove da stavimo, hoćemo li sutradan svuda da vucaramo te kontejnere“, upitao je predsednik.
Naveo je i da Ministarstvo odbrane ne mora da izlazi u javnost sa svim detaljima, niti je potrebno, kao i da postoje vojne tajne.

***

BONUS VIDEO: Kako nas je to Vučić pozvao na jedinstvo – uz salvu uvreda

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar