FOTO TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC/ bs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ponovo je oročio mandat nove vlade. Prema njegovim rečima, treći kabinet Ane Brnabić najduže će trajati do iduće zime.

Nakon sednice Glavnog odbora i Predsedništva SNS na kojima se raspravljalo o kadrovskim rešenjima nove Vlade Srbije, Vučić se obratio okupljenima u MTS dvorani i pre nego što su otkrivena imena novih ministara rekao da vlada ponovo neće imati pun mandat.

„U ovim uslovima smo se trudili da napravimo vladu koja će da prezimi ovu zimu i možda sledeću zimu i to je to. I onda će doći do temeljnijih promena, od čela vlade pa nadalje. Kao što posle toga dolazi do promena i na mestu predsednika republike i sve ostalo, a ono što je za nas važno to je da pokazujemo da imamo dobre ljude, da se borimo za ljude i da vodimo Srbiju na najbiolji način. Moramo da osiguramo da nas najbolji naslede, neki misle da moraju da dođu iz nekih drugih stranaka. Uopšte ne moraju, na narodu je da o tome da odlučuje. Mi moramo da se ponašamo odgovorno i da se razlikujemo od drugih“, rekao je Vučić i dodao:

„U skladu sa tim pred nama su veliki izazovi. Izazov broj jedan je Kosovo i Metohija, cela Vlada mora da ima jedinstven stav po tom pitanju. Pitanje broj dva biće pritisci po pitanju spoljne politike, niko ne želi da razume našu poziciju“.

BONUS VIDEO: Vučić i ostavka: Trik ili realna opcija?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare