Ivica Dačić Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić obraća se javnosti nakon sednice Predsedništva SPS, na kojoj se odlučivalo o kadrovskim predlozima za ministrastva koja je ova stranka dobila u oviru koalicije sa SNS.

Prethodno je Nova.rs objavila informaciju da će pored Ivice Dačića ministri iz SPS u Vladi Srbije biti i Branko Ružić, Đorđe Milićević, Rade Basta i Novica Tončev.

„Jednoglasno je prihvaćen dogovor koji sam postigao s predsednikom SNS Aleksnadrom Vučićem da budemo sastavni deo Vlade Srbije i želim da pre svega iskažem zadovoljstvo postignutim rezultatima iz prethodnih deset godina naše saradnje. Mislim da je u najboljem intersu Srbije i svih građana da ta naša saradnja bude nastavljena i u narednom periodu. Na osnovu tih naših razgovora mi smo jednoglasno odlučili da predlozi za člakonove Vlade u ime naše koalicije budu Brnako Ružić za ministar prosvete, kao što znate Vučić je sam rekao da ću ja biti prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova i šef Biroa za koordinaciju službi bezbednosti. Imaćemo dva člana Vlade bez portfelja, a to su Novica Tončev za razvoj nerazvijenih opština u Srbiji i Đorđe Milićević o čijim ćemo se zaduženjima dogovoriti u narednih nekoliko sati, do rasprave koja će početi u Skupštini naredne nedelje. Peti član Vlade će biti na osnovu dogovora s Draganom Markovićem Palmom Rade Basta. Trebalo bi da bude ministar za privredu „, rekao je Dačić.

Novi šef poslaničkog kluba u Narodnoj skupštini biće Snežana Paunović.

„Ne mogu da budem 100 posto siguran, a mislim da je to prvi put u istoriji da je izabrana žena.. „, rekao je DAčić, a nakon što su mu stranačke kolege rekle „nije, bila je Dijana“, on je dodao:

A Dijana (Vukamonović) je bila? To je bila greška…“, rekao je Dačić.

Na pitanje da li Dušan Bajatović ostaje na čelu Srbijagasa, Dačić je rekao:

„To uopšte nije bila tema razgovora. Aleksandar Antić ostaje u Koridorima, Bajatović u Srbijagasu. To su i dalje naši predlozi“.

BONUS VIDEO: Igrica koju Aleksandar Vučić godinama igra sa Ivicom Dačićem 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar