Zorana Mihajlović Foto MRE

Dugogodišnja ministarka Zorana Mihajlović više nije deo Vlade Srbije, saznaje Nova.rs.

Napadi stranačkih kolega, pre svega poslanika SNS Vladimira Đukanovića, kao i poruke premijerke Ane Brnabić i predsednika Aleksandra Vučića da će na stranačkim organima razmatrati njene reči, očigledno su bili uvod u to da Zorana Mihajlović više neće biti deo vlade.

Jedna od poslednjih izjava Mihajlovićeve koja je iziritirala članove SNS, bila je ona u kojoj je navela da se u ratu u Ukrajini dešavaju „ozbiljne stvari i zverstva“ i da Beograd treba da kaže da li to podržava ili ne.

„Srbija je reagovala u UN i podržala rezolucije kojima se osuđuje napad Rusije na Ukrajinu. Činjenica je da Rusija vodi osvajački rat u Ukrajini i da se tamo dešavaju ozbiljne stvari i zverstva i mi treba da kažemo da li to podržavamo ili ne. Ako je naša politika ; da želimo članstvo u EU, onda moramo da razmišljamo i o tome šta je sledeći korak“, rekla je ona.

Vučić je naknadno prokomentarisao da je čudno da neko tako nešto kaže.

„Nisam video tu izjavu, morao bih da pročitam. Čudno mi je da neko tako nešto kaže, pošto Srbija osuđuje zločine koji su pripadanici našeg naroda, a da ne pričam o svima drugima. Nisam baš razumeo šta je smisao toga, a verovatno je nešto što ja ne mogu da dokučim. To je pitanje za Vladu Srbije i za naša unutarstrančke organe“, rekao je on.

Nije to jedina izjava ministarke energetike u prošlom sazivu Vlade, koja je „zasmetala“ njenim stranačkim kolegama.

Nedavno je rekla i da nema nikakvih razloga za odlaganje grejne sezone u Srbiji, da postoje ozbiljni propusti u Centrima za socijalni rad, pokrenula je krivičnu prijavu protiv bivšeg direktora EPS Milorada Grčića, vodila je višegodišnji sukob sa direktorom Srbijagasa Dušanom Bajatovićem.

BONUS VIDEO: Mihajlović o izjavi Vulina: Nemoralno da članovi Vlade govore da Srbiji ne treba članstvo u EU

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare