Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obraća se javnosti nakon sednice Predsedništva SNS. On je rekao da će Vladu činiti 55 odsto žena sa kvote SNS, a da u njoj neće biti Zlatibor Lončar, Jadranka Joksimović, Branislav Nedimović.

Vučić je rekao da prvi put Srbija bira Vladu dok postoji ratno stanje u okruženju.

„Kad vidite da jedni žele poraz one druge strane, a ova druga želi jednako poraz ovih prvih. Reč kompromis je zabranjena reč. Kao što i kod nas, zbog socijalnih mreža, reč kompromis ne postoji. To je postala najružnija reč“, naveo je on.

Pročitajte još...

Vučić je rekao da će na kvoti SNS biti 55 odsto žena u ministarstvima.

Predsednik Srbije rekao je da Branislav Nedimović, Zlatibor Lončar i Nebojša Stefanović neće biti u Vladi Srbije.

„Svi ti ljudi, koji neće biti sada u Vladi, od Jadranke Joksimović do mnogih drugih, nastaviće da rade za našu stranku“, naveo je on.

Vučić je rekao da je mandatarka za sastav nove Vlade Ana Brnabić pročitala imena ministara u novoj Vladi, a on je potom pročitao spisak ministara.

„Predsednica vlade biće Ana Brnabić, Ivica Dačić će biti zamenik predsednika i minsitar spoljnih poslova, potpredsednik Vlade i ministar odbrane bude Miloš Vučević. Potpredsednik Vlade i ministar finansija će biti Siniša Mali. Ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović, ministar privrede Rade Basta, ministar poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede, Jelena Tanasković, ministar za zaštitu životne sredine Irene Vujović, ministar građevinarstva i infrastrukture, Goran Vesić, ministar rudarstva i energetike Dubravka Negre, ministar pravde Maja Popović, ministar za državu upravu i lokalnu samoupravu Aleksandar Martinović, ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Tomislav Žigmanov, ministar za unutrašnje poslove Bratislav Gašić, ministar za evropske integracije Tanja Miščević, ministar prosvete Branko Ružić, minsitar za nauku, inovacije i tehnološki razvoj Jelena Begović, ministar zdravlja Danica Grujičić, ministar za rad, zapošljavanje i boračka pitanja Nikola Selaković, ministar za brigu o porodicu i demografiju Darija Kisić, ministar za turizam i omladinu Husein Memić, ministar sporta Zoran Gajić, ministar kulture Maja Gojković, ministar za brigu o selu Milan Krkobabić“, rekao je Vučić.

On je dodao da su ostala nepopunjena mesta ministra za telekomunikacije i informisanje, ministra za javna ulaganja i mesta ministara bez portfelja.

BONUS VIDEO: Šta nam i kako govore, a šta ne

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare