Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas na sednici Skupštine da je bio ponosan na sankcije koje su mu uvedene 1999. godine.

Sve događaje sa današnje sednice Skupštine pratite uživo na blogu Nova.rs.

Vučić je, obraćajući se opoziciji, rekao da njega niko nije ucenio i da on ne pregovara ni sa kim da ostane na vlasti. Predsednik Srbije ponovo je branio Milana Radoičića i Zvonka Veselinovića, kontroverzne biznismene s Kosova koji se dovede u vezu sa brojnim kriminalnim aktivnostima, rekavši da on ne vidi problem u tome što su oni pod sankcijama SAD i Velike Britanije. On se, između ostalog, osvrnuo i na pisanje portala Nova.rs da je bio pod sankcijama 1999. godine, rekavši da je bio ponosan na to.

Pročitajte još...

„Da biste nekoga ucenili, morate prvo da imate nešto s čim biste ga ucenili. Nemam ništa da izgubim i mene ne interesuje… Znam ja i političare koji su pod sankcijama SAD i Velike Britanije i sa njima se redovno viđam. Pa, šta? Pa ja sam bio ponosan na sankcije koje su protiv mene bile uvedene 1999. godine. Bio sam kriv što sam branio zemlju, a napadao agresora. Kažu objavite ovo zato što je to za Vučića težak podatak. Hajde molim vas objavite ovo još jednom da sam bio pod njihovim sankcijama, srećan što sam bio protiv onih što su izvršili agresiju na našu zemlju. Vi mislite da sam se uzbudio i nasekirao zbog toga? Što, da mi zabrane da negde otputujem“, pitao je Vučić.

Vučić je rekao da nikada nije pregovarao ni sa kim o opstanku na vlast, niti će, kako kaže.

„Niti me to zanima. Toliko sam vas puta pobeđivao da mi je dojadilo. Verujem da se skoro neće desiti da vas neko tako pobedi. Nikada neću pregovarati zbog opstanka na vlasti, a vi ste toliko opsednuti vlašću… Juče sam čuo stotine uvrede, 24 direktne laži demantovao, nema šta što nisam čuo sebi, ali jednostavno vam ne vredi“, rekao je Vučić.

BONUS VIDEO Kozma: Ne možemo da posumnjamo da su lično pretili Vučiću sankcijama

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare