Predsednik Srbije i lider Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić izjavio je da funkcioner SNS Dragan Šormaz neće snositi posledice zbog izjave u kojoj je rekao da su neprihvatljiva opravdanja državnih zvaničnika zašto Srbija nije uvela sankcije Rusiji.

Vučić je u Novom Pazaru, gde je prisustvovao obeležavanju početka radova na izgradnji kliničko-bolničkog centra, rekao da je SNS „stranka demokratske orijentacije u kojoj svako ima pravo na svoje mišljenje“.

„Ne znam da li je Šormaz to izjavio, nije baš uobičajeno da javno kritikujete predsednika stranke ali za to neće snositi posledice. Mi ne izbacujemo ljude kao što to rade u nekim tobože demokratskim strankama“, rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara.

Podsećamo, predsednik Evroatlantskog saveta Srbije i član Srpske napredne stranke Dragan Šormaz kazao je za N1 da ne razume zašto Srbija nije uvela sankcije Rusiji i da argumenti predsednika Aleksandra Vučića po tom pitanju „ne stoje“.

Vučić je ocenio je da se u Srbiji „svi razumeju u fudbal i u to kako se vodi država“.

„Razumem ja da on zna bolje kako se vodi država samo je pogrešio u jednoj reči. Ne pravdam se ni njemu ni bilo kome drugome zbog politike koju vodim. Ponosim se samostalnom, nezavisnom, slobodarskom politikom Srbije koju vodim“, rekao je Vučić.

Komentarišući globalna dešavanja, Vučić je ocenio da je „jasno da predstoji jedno od najtežih proleća, ne samo u političkom već i u vojničkom smislu“.

„Svuda je nervoza, žuri se i Rusima i Ukrajincima. Predsednik Kine Si, koji je uz Bajdena najmoćniji čovek na svetu, kaže da njegova zemlja mora biti spremna za rat. Kad sve to složite, jasno je da predstoji jedno od najtežih proleća ne samo u političkom već i u vojničkom smislu. Mi treba sebe da čuvamo dodatnim ulaganjima, rastom BDP, čuvanjem mira“, kazao je Vučić.

Bonus video: Basta, SPS i lajkovi za sankcije Rusiji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare