Aleksić: Svi su se upregli u odbranu Andreja Vučića

Video 27. jan 202116:36 > 16:40
Podeli:

Suđenje po tužbi brata predsednika Srbije Andreja Vučića protiv potpredsednika Narodne stranke Miroslava Aleksića zbog navoda o "slučaju Jovanjica" nastavljeno je danas, Vučić je Aleksića tužio zbog izjave da ga je zvao vlasnik dobra "Jovanjica" Predrag Koluvija prilikom hapšenja zbog sumnje da je na tom dobru gajena marihuana.

Aleksić je posle suđenja rekao da je sudija u procesu protiv njega pokazao da je pristrasan, da je pod velikim pritiskom i da strahuje i ocenio da je proces koji ulazi u završnu fazu montiran. On je dodao da je dva puta tražio izuzeće sudije, ali da je to odbijeno, kao i da su odbijeni svi dokazi koje je njegova strana predložila, kao što su kontakti Andreja Vučića i Predraga Kuluvije i saslušanje svedoka, a smatra da je sve to urađeno s ciljem da se što pre okonča postupak i donese sudska presuda “koja je naručena iz vrha režima”.

Aleksić je rekao da druga strana nije dostavila nijedan dokaz koji nedvosmisleno pokazuje navode njihove tužbe. “U prilog činjenici da je ova tužba montirani proces u cilju zaštite Andreja Vučića ide i to što sudija nije dozvolio medijima i zainteresovanoj javnosti da prisustvuju suđenju”, rekao je Aleksić i dodao da je televizija N1 imala akreditaciju, ali da im nije dozvoljeno da uđu u sudnicu.

Borović: Ovo je farsa, sud je odbio sve naše predloge

Komentari

Vaš komentar