Milenković, Vučić, Koluvija, Foto: MUP Srbije/Arhiva/minrzs.gov.rs

Advokati Predraga Koluvije, vlasnika imanja “Jovanjica” na kom je otkrivena najveća plantaža marihuane u Evropi, smatraju da inspektor Slobodan Milenković koji ga je uhapsio i razotkrio, ne treba da se neposredno saslušava kao svedok na sudu, iako je Koluvija javno optužio inspektore i zamenika tužioca Sašu Drecuna da su mu nakon hapšenja ponudili mogućnost da za sve optuži brata predsednika republike Andreja Vučića, ali i kontroverznog biznismena s Kosova Zvonka Veselinovića, što je on navodno odbio. 

Na poslednjem ročištu pred Specijalanim sudom, advokati su iznosili predloge za saslušanje svedoka, a samo Koluvijini branioci predložili su njih čak 37. Među njima pak, nije bio inspektor Milenković, ali je njegovo ispitivanje predložio advokat drugog okrivljenog u ovom postupku. Sa druge strane, tužilac je zatražio da se izjave većine svedoka uzetih tokom istrage pročitaju u sudnici.

Pročitajte još:

Zašto Koluvija ne želi da se sretne oči u oči u sudnici sa inspektorom koji ga je raskrinkao i na čiji je račun izneo niz teških optužbi, precizirala je njegova advokatica Zora Dobričanin Nikodinović.

Ona je kazala da je Milenković tokom istrage saslušan na predlog tužioca, kao i da su ga ona i njene kolege pitale sve što su imale.

Zora Dobričanin Nikodinović Foto:Newsmax Adria

„Moj princip je da policajce koji su radili predmet ne zovem kao svedoke. Šta da zovem policajca koji vodi predmet, piše krivičnu prijavu, još i da svedoči, ja to ne radim nikad. Njihova saslušanja obično traže tužioci kad im je predmet šupalj, a kolega iz odbrane drugog okrivljenog je to verovatno predložio jer ima nešto dodatno da ih pita“, kazala je okupljenim novinarima pred Specijlanim sudom Zora Dobričanin Nikodinović, napominjući da je sud taj koji će utvrditi ko je govorio istinu.

Ono što sud po zakonu može da naloži ukoliko bude smatrao neophodnim jeste i suočavanje svedoka i optuženog, posebno imajući u vidu što je Koluvija u to istoj sudnici tvrdio da mu je nuđena nepristojna ponuda, a čiji je glavni akter, ni manje ni više, nego brat predsednika republike.

Da li su advokati unapred procenili da bi Milenkovićevo saslušanje u sudnici moglo dodatno da ugrozi Koluviju, zasad nije poznato, kao ni konačna odluka sudskog veća da li će Milenković biti pozvan, ili možda suočen s Koluvijom.

Pročitajte još:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare