Aleksandar Vučić Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

"Mi ćemo nastaviti da čekamo neke ljude da dođu da razgovaramo, ali pošto je jasno da se oni nadaju nekim stvarima koje se nikad neće dogoditi - da neko na ulicama preuzima vlast... Verujem da ćemo ipak pronaći sagovornike, ako ne, idemo na ibore. To znači da idemo u ubrzano raspuštanje Narodne skupštine, jer postoje rokovi. Premijerka podnosi ostavku skupštini, kao predsednik ja imam obavezu da u roku od 30 dana ponudim nekom drugom mandat", rekao je Vučić i istakao da su u SNS-u zadovoljni radom Ane Brnabić.

Predsednik je naveo i da je spreman da razgovara o datumima i o tome koji će sve izbori biti raspisani.

„Sada je jsano da ćemo imati prevremene parlamentarne izbore, pitanje je samo vremena. Tenzije u društvu se uvek rešavaju izborima, neki su pravili te tenzije i zato što su imali zahteve tajkuna. Kod zahteva ne postoji nijedan koji se tiče dece, nastavnika, bilo koje društvene grupe osim njih političara i tajkuna. I došli smo do zahteva da bude smenjen Gašić, premijerka ne želi da ga smeni pod silom i prisilom, zato što s pravom smatra da za to ne postoji nijedan razlog, a kamoli dovoljan razlog. Zato što je čovek na vredan, marljiv i odgovoran način taj posao obavljao“, naveo je Vučić.

Prelazne vlade neće biti, istakao je Vučič, i naveo da je za to potrebna njegova odluka koju „nikada neće doneti“.

„Neće biti prelazne vlade ne zato što je to neki politički hir, to je uništavanje i razaranje Srbije. To bi značilo da Srbijom u tom trenutku upravlja jedan tajkun i nekoliko stranih centara moći, a ne građani Srbije preko svojih izabranih predsednika. Dok sam predsednik Srbije poštovaću samostalnost republike Srbije“, rekao je predsednik.

***

BONUS VIDEO: Građani ostavljaju poruke predsedniku Vučiću

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar