Foto:Nemanja Jovanović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je miinistar odbrane Nebojša Stefanović učinio mnogo dobrih stvari i da mu on neće zamerati zbog ličnih stvari, ali da je primetio da je "postao zvezda u tajkunskim medijima"

„Nebojša Stefanović je uradio mnogo dobrih stvari i neću da sudim zbog onoga što je urađeno meni“, rekao je Vučić i dodao da postoji ljutnja velikog dela ljudi u stranci, ali da on misli da čovek može da uvidi svoju grešku i dobro radi.

Govoreći o izborima Vučić je rekao da opozicione partije objavljuju lažna istraživanja kako bi stvorili atmosferu kako imaju veću podršku nego što je realno.

Kaže da će mnogi bojkotovati izbore da se ne bi videlo koliko su slabi, i naveo da bi se videlo na primer da „Ne davimo Beograd stoji pet puta bolje nego neke perjanice bivše vlasti“.

„Oni ih neće pustiti u njihove medije, ni (Sašu) Radulovića koji je snažniji od njih, (Vojislav) Šešelj nema infrastrukturu ali bolje stoji nego na lokalnim izborima, DSS- POKS su imali odličnu kampanju i dobili su sedam posto u Kosjeriću“ rekao je Vučić.

Naveo je da je njegova stranka u Zaječaru ranije imala 30 odsto, a sada 44, dok je u Kosjeriću imala 33, a juče je na lokalnim izborima osvojila 69 odsto.

„Nisu lokalni izbori isti kao centralni, u Kosjeriću bismo na republičkim dobili malo manje, a u Zaječaru više“ rekao je Vučić pozivajući se na istraživanja.

Predsednik je dodao da je vlast mogla da iskoristi aferu oko Branislava Lečića, ali da to nije želela da radi.

Govoreći o borbi protiv kriminala, on je rekao da Nikola Vušović, zvani Džoni, koji važi za saradnika kavačkog klana koji je nedavno uhapšen u Dominikanskoj Republici, više nije u zatvoru.

Rekao je da ne zna detalje, ali da je on pušten i da „se zna ko u toj državi donosi odluke“, a da se u Srbiji nastavlja borba protiv organizovanog kriminala.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare