Aleksandar Vučić Foto:Screenshot/Tv Prva

Reagujući na pisanje Nova.rs da premijerka Ana Brnabić ignoriše pozive da poseti Crnu Goru, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je istakao da ona ne može da ode u Podgoricu, jer tamo nema ko da je dočeka.

Podsetimo, portal Nova.rs je prethodno objavio da je predsednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić pre gotovo mesec dana je uputio poziv premijerki Srbije Ani Brnabić da poseti Crnu Goru, ali da nije dobio nikakav odgovor.

Prema informacijama našeg portala, Krivokapićeva namera je bila da upravo Brnabić bude prva premijerka koja bi došla u posetu Crnoj Gori, nameravajući da je ugosti početkom januara.

Pročitajte još...

Reagujući povodom pisanja našeg portala, Vučić je danas na televiziji Prva rekao da nema ko da dočeka premijerku Srbiju, opet izbegavajući da odgovori na pitanje zbog čega Vladi Crnoj Gore nije upućen nikakav odgovor.

„Ljudi govore zašto Ana (Brnabić) nije prihvatila poziv. Dobro, ona kaže da ide u Podgoricu i na aerodoromu je čeka ko? Čeka li je naš ambasador ili ne? Ili ste ga proterali, a još niste rekli da se slažete sa odlukom Đukanovića koji ga je oterao“, rekao je Vučić, podsećajući na jednu od poslednjih odluka prethodne vlasti u Crnoj Gori. On je zbog toga ima i poruku novoj koalicionoj većini koju predvodi Zdravko Krivokapić.

Pročitajte još...

“Nema problema, recite nam da ste vi saglasni sa tim, a onda ćemo mi da vidimo šta možemo da uradimo. Ali nemojte da se pozivate na Bečku konvenciju i da nam govorite kako ne možete da povučete tu odluku, jer mi smo  mogli u skladu sa tim da poništimo odluku o povlačenju crnogorskog ambasadora. Ali, svejedno, verujem u dobre odnose sa Crnom Gorom“, rekao je on, dodajući da je potrebno „raditi više na poboljšanju odnosa“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare