Foto: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC, TANJUG/ NIKOLA ANDJIC

Predsednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić pre gotovo mesec dana je uputio poziv premijerki Srbije Ani Brnabić da poseti Crnu Goru, ali do danas, kako saznaje Nova.rs, nije dobio nikakav odgovor.

Pročitajte još...

Kako nezavnično saznaje naš portal, Vlada Crne Gore, odnosno Zdravko Krivokapić je još 29. decembra uputio poziv premijerki Ani Brnabić da dođe u zvaničnu posetu. Od nje međutim nisu dobili ni potvrdan, niti odričan odgovor. Prema informacijama našeg portala, Krivokapićeva namera je bila da upravo Brnabić bude prva premijerka koja bi došla u posetu Crnoj Gori, nameravajući da je ugosti početkom januara.

Povodom ovih navoda, portal Nova.rs je uputio pitanja kabinetu premijerke Ane Brnabić, ali do objavljivanja ovog teksta odgovore da li će ići u posetu Crnoj Gori i kada bi ona mogla da se realizuje nismo dobili.

Pre nego što je preuzeo mesto premijera, Krivokapić je, govoreći o odnosima sa Srbijom, isticao da “Crna Gora ne može jednu državu sa kojom ima rodbinske, prijateljske i kumovske veze proglašavati za neprijatelja“, te da se on zalaže za blisku međudržavnu saradnju.

“Čak i da zaboravimo na te naše rodbinske veze, mi imamo izrazite potrebe za ekonomskom saradnjom sa Srbijom jer najveći deo tih naših uvozno-izvoznih transakcija ide ka Srbiji“ poručio je Krivokapić.

Krivokapić je svojevremeno izjavio da se građanima Srbije ne sme braniti dvojno državljanstvo, ali je ukazao da to treba razlikovati od prava na glasanje.

“Hoćete li imati dvojno ili trojno državljanstvo to je pravo izbora, ali treba prihvatiti logiku koju većina zapadnih država ima, a to je da tamo gde neko plaća porez tu treba i da glasa”, izjavio je Krivokapić za agenciju Mina.

Nakon što je u decembru preuzeo funkciju šefa crnogorske vlade, remijerka Srbije Ana Brnabić čestitala je Krivokapiću na izboru na novu funkciju, izražavajući uverenje da će odnosi i saradnja dve zemlje biti uspešno razvijani.

Pročitajte još...

„Duboko sam uverena da će odnosi i saradnja Srbije i Crne Gore uspešno biti razvijani u svim oblastima od zajedničkog interesa, u cilju ukupnog prosperiteta naše dve zemlje, razvoja i stabilnosti regiona, dobrosusedskih odnosa i zajedničke evropske budućnosti“, navela je Brnabić u čestitki.

Ona je Krivokapiću uputila „iskrene želje za dobro zdravlje“ građana Crne Gore i za brz oporavak svih zaraženih koronavirusom, objavljeno je na sajtu Vlade Srbije.

„Sa iskrenim željama za unapređenje međusobne saradnje, primite izraze mog posebnog uvažavanja“, dodala je Brnabić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare