Foto: BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/DS

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije saopštilo je večeras da je, povodom proglašenja ambasadora Srbije u Crnoj Gori Vladimira Božovića za personu non grata, postupilo na recipročan način, te njihov ambasador u Beogradu Tarzan Milošević ima rok od 72 sata da napusti Srbiju.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije saopštilo je da je, povodom proglašenja ambasadora Srbije u Crnoj Gori Vladimira Božovića personom non grata, postupilo na recipročan način.

vladimir bozovic
Vladimir Božović Foto: E-Stock_petar_jovanovic

Prema diplomatskoj noti koju je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije uputilo crnogorskom Ministarstvu spoljnih poslova, ambasador Crne Gore u Beogradu Tarzan Milošević proglašen je takođe personom non grata.

U noti u koju je Tanjug imao uvid, navodi se da se, na osnovu člana 9. Bečke konvencije o diplomatskim odnosima, ambasador Milošević proglašava za personu non grata.

„Ambasador Milošević je dužan da u naredna 72 sata napusti teritoriju Republike Srbije“, navodi se u noti.

Dodaje se da je MSP Srbije iskoristilo priliku da Ministarstvu spoljnih poslova Crne Gore ponovi izraze svog posebnog poštovanja.

Prethodno je ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović proglašen za personu non grata i od njega je zatraženo da napusti Crnu Goru.

„Juče je ambasador Božović nelegalnu i nelegitimnu Podgoričku skupštinu 1918. nazvao “oslobođenjem” i “slobodnom voljom” crnogorskog naroda, čime je još jednom, na najdirektniji način, omalovažio državu koja mu je dala diplomatsko gostoprimstvo“, navodi se u saopštenju crnogorskog Ministarstva spoljnih poslova.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare