Aleksandar Vučić Foto:Screenshot/Tv Prva

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je danas na televiziji Prva da je tokom julskih protesta bio šokiran time što su protiv njega, kako je istakao, protestovali makroi, ubice, razbojnici i višestruki povratnici za teška krivična dela.

“Bio sam šokiran demonstracijama, tobože izazvanih time što sam rekao da je moguće da uvedemo policijski čas da bi zaustavili rast korone“, rekao je on, dodajući da je mislio da je trebalo uvesti policijski čas.

„Bilo bi manje mrtvih. Niko drugi sem mene to tada nije želeo, ja sam rekao da ne može jedan da bude u pravu, a da svi vi ne budete. Sad vam kažem – ja sam bio u pravu, a ne svi ostali. Da smo to uradili, spasili bismo 400, 500 života. To što neki u to vreme nisu mogli da se iživljavaju po beogradskim splavovima, to je druga stvar“, naveo je Vučić, ističući da je protiv njega protestovao „najgori deo društva“. On je pomenuo da je jedan mladić postao „zvezda protesta“, iako je reč o osobi koja je kršila zakon.

Pročitajte još...

„Ja sam tada gledao i nisam mogao da verujem da su apsolutno najgorim, od makroa za prostitke, višestrukih povratnika za teška krivična dela, ubica, razbojnika, dozvoljavali da javno daju izjave i da su oni postali zvezde protesta. Ima neki mladić i neki koji mi je držao predavanje na RTS-u kakav sam kreten. Gledao sam ljude koji napadaju Skupštinu, ali nisam shvatao šta je smisao i cilj. Nikada nisam razumeo ljude koji su neodgovorni i koji znaju da neće dobiti poverenje naroda. Oni koji na to računaju nepogrešivo rade protiv interesa države“, rekao je Vučić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare