Vučić: Britanski soj korone stigao u Srbiju

Politika 24. jan. 202111:33 > 11:50
Podeli:
Aleksandar Vučić Foto:Screenshot/Tv Prva

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas na televiziji Prva da je britanski soj koronavirusa stigao u Srbiju.

„Veoma sam uplašen, zato žurim sa svim ovim. Zlatibor Lončar me je obavestio jutros o ovome, ali je važno da smo to otkrili na vreme. Sa nadom kažemo da to možemo  da zaustavimo. Inače, ako nam se to proširi, to je pakao za celu zemlju“, rekao je on, dodajući da novi soj donela devojka iz Londona koja ima lakše simptome i koja je prethodno bila negativna na PCR testu.

Pročitajte još...

„Njen suprug je imao teže simptome, obostranu upalu pluća. Mi smo uzeli uzorke i na Torlaku smo utvrdili da je to novi, opasni soj koronavirusa. Kompletno sve kontakte ove žene smo ispratili kako bi ih izolovali. Nismo mogli to da sprečimo, jer je imala negativan PCR test. Da smo drugačije postupili, optužili me da ne dozvoljavam građanima svoje zemlje da uđu u zemlju“, rekao je on, dodajući da nema razloga za paniku i zatvaranje.

„Na dnevnom nivou uzimamo uzorke koronavirusa i pratimo sve. Novi soj koronavirusa je užasan, ja sam pričao sa važnim ljudima u Londonu i okrenula mi se utroba ‘naopačke'“, istakao je predsednik Srbije.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar