Gaga Antonijevic
Gaga Antonijević Foto:TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

Predrag Gaga Antonijević nije zvanični gost festivala jer njegov film "Dara iz Jasenovca" nije prijavljen. Međutim, reč je o uglednom filmskom radniku koji se našao u našem gradu da proprati festival i da se vidi sa drugim filmskim radnicima i saradnicima, odgovorio je na pitanje Nova. rs Srđan Savić, direktor Filmskih susreta i prvi čovek Kulturnog centra u Nišu.

On je na konferenciju za medije povodom prikazivanja filma „Nečista krv“ došao sa vanredne sednice Saveta festivala koja je sazvana povodom incidenta u hotelu „Ambasador“, nakon kojeg je Dragan Bjelogrlić priveden pod sumnjom da je više puta udario u glavu reditelja Gagu Antonijevića i, kako je objavljeno, određen mu je pritvor od 48 sati.

Srdan Savic direktor festivala glumaćkih ostvarenja Filmski susreti i Darko Bajić (arhivska fotografija). Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

– Mi se bavimo organizacionim aspektima festivala, gledali smo da bude što je moguće kvalitetniji program, da napravimo da Filmski sureti budu što bolji, a što se tiče onog što se noćas desilo, i nije naše da arbitriramo između uglednih filmskih radnika. Organi reda će utvrditi o čemu se zapravo radi. To je jedini komentar koji možemo da damo i kao Savet i kao Direkcija festivala. Žao nam je što se to desilo, ali dešavaju se takve stvari i na drugim velikim, svetskim festivalima. Pri tom, nemamo prave informacije da li je u pitanju privatni ili neki drugi sukob – ukazao je Savić.

Na konferenciji za novinare govorili su, inače, reditelj Milutin Petrović i glumci Katarina Radivojević, Anđela Jovanović, Aleksandar Ristanovski, Dejan Bućin i Teodora Dragićević. Bjelogrlić, koji je sinoć proglašen glumcem večeri na 56. Filmskim susretima za ulogu Hadži Trifuna po izboru publike nije bio prisutan.

– Mi smo se unapred dogovorili da ne komentarišemo incident koji se dogodio jer ovo su Filmski susreti, u ovom kontekstu i specijalno zbog naših mladih glumaca kojima je ovo prvi veliki festival još iz njihove branše. Mislim da je ta stvar nešto što će, naravno, uvek zanimati medije i svi mi koji se bavimo ovim poslom smo tu da bismo bili so ovog sveta na neki način, jer svako voli da vidi na internetu fotografiju Merlin Monro s onim brojem, ali ovo sada stvarno nije prilika za to i izvinite – rekao je pristunim novinarima reditelj Milutin Petrović.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare