Brnabić: Pretnje po sigurnost Aleksandra Vučića su ozbiljne

Politika 21. jan. 202222:40 > 23:18
Podeli:
Ana Brnabic konferencija
Ana Brnabić premijerka tokom konferencije za novinare Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Informaciju o atentatu na predsednka Srbije dobili smo 14. januara od strane države članice Evropske unije - otkrila je Brnabić i dodala da je atentat trebao da se izvrši u februaru, objasnila je predsednica Vlade Republike Srbije.

„Detalji su srpskom MUP-u dali pismeno obaveštenje pitem Evropola“, izjaviila je premijerka u emisiji „Tema“ na Prvoj televiziji. Evropol je došao do saznanja, a preko članice EU stigla je informacija našoj policiji. Dodala je da je, kao jedna od mera, pojačano obezbeđenje predsednika Srbije. Brnabić je zahvalila državama i partnerima Srbije na pomoći u otkrivanuju ovakvih namera.

„Ko su ljudi koji stoje iza toga, ko su organizatori, na koji način, sve te informacije smo dobili i od tada naše bezbednosne slube rade na tome da to spreče. Za sve one koji će se sprdati sa tim i pokušavati to da ismeju, da kažem da smo mi to dobili napismeno od Europola. Ovo nije prva pretnja, mi smo uspevali te stvari da sprečimo. Ovo je veoma ozbiljna pretnja. Na nama je da pokušamo da sačuvamo te informacije da ne bismo ugrozili istragu i našu i stranih zemalja iz EU koje su nam tu informaciju dale. Obezbeđenje predsednika je pojačan“, rekla je premijeka Ana Brnabić.

Po njenim rečima organizator je Radoje Zvicer.

BONUS VIDEO: Hapšenje osumnjičenih članova "Principa"

Komentari

Vaš komentar