FTF SPECIJAL Senad Hadžifejzović - Aleksandar Vučić
Foto: YouTube/FACE HD TV

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odbacio je večeras optužbe da su Srbija i Srpska pravoslavna crkva destabilizovale "Crnu Goru - najstabilniju državu u regionu" i da vlada, koja je tamo formirana, nije "Vučićeva".

„Tu destabilizaciju nije izazvala SPC nego političari u Crnoj Gori koji su hteli da ukinu SPC i da joj oduzmu ono što joj vekovima pripada, pa se narod pobunio i izabrao drugu vlast“, rekao je Vučić u intervjuu sarajevskoj Fejs TV.

Sada je situacija stabilnija, rekao je Vučić.

Upitan kako je situacija stabilnija kada se svakodnevno održavaju protesti, Vučić je rekao da ih ne vidi.

„Ne vidim proteste, oni me ne zanimaju, protesti nisu dokaz nestabilnosti, ja ovde ima proteste svaki dan“, odgovorio je Vučić.

Na tvrdnju voditelja da je vlada u Podgorici “Vučićeva”, on je upitao : Kako je to moja vlada?

„Ko je u toj vladi Srbin? Vlada u Crnoj Gori nije ni moja, ni srpska. Ona je crnogorska“, rekao je Vučić ukazujući da su oni koji za sebe kažu da su Srbi i koji to ne kriju, izbačeni iz vlade.

Voditelj je Vučića podsetio da ga je crnogorski predsednik Milo Đukanović okrivio da svojom politikom preuzima Crnu Goru, „da posrbljava Crnu Goru“ koja je bila najstabilnija i da je u toku proces „stvaranja Velike Srbije, Albanije i Hrvatske“.

„Kažete da je u Crnoj Gori sve bilo lepo i dobro. Zadovoljni su bili muslimani, Albanci, Hrvati… Jedini problem je što je 30 odsto stanovništva progonjeno i nije im bilo dozvoljeno ništa. Progone svakog ko nosi srpsku nacionalnu trobojku. Tako je bilo lepo Srbima u Crnoj Gori. U tome je problem sa gospodinom Đukanovićem, jer je njegov nacionalizam pećinski. U kojoj Đukanovićevoj vladi poznajete ijednog Srbina“, upitao je Vučić.

On je istakao da se  “Velika Srbija ne pravi“.

„Za mene je Srbija velika kada je ekonomski uspešna i kada dođu Sarajlije i kažu da su se lepo provele. Ja sam zaslužan što smo u Beogradu sačuvali Sarajevsku ulicu, a vi ste izbrisali i Vuka Karadžića i mnoge države”, rekao je on.

O vojsci

Upitan zašto Srbija toliko često ima vojne vežbe i zašto se hvali naoružanjem, Vučić je ljutito odgovorio:

„Naravno da ću da se hvalim, pa nećemo valjda da se hvalimo uništavanjem vojske“.

On je ukazao da je do pre dve godine Hrvatska imala značajno jaču vojsku nego Srbija, „pa nikome nije smetalo“.

Niko ne treba da izmišlja postojanje i nastajanje nekog rata, jer rata neće biti, rekao je kategorično Vučić, poručivši da „mi hoćemo mir, moja reč vam je garancija“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare