Aleksandar Vučić BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je moguće da će učestvovati u međustrančakom dijalogu s onim delom stranaka koje ne žele da se održava pod okriljem Evropske unije (EU), "jer se onda podrazumeva da odlučujemo unutar svoje države".

„Neću učestvorati u međustranačkom dijalogu pod okriljem EU“, rekao je Vučić, prilikom otvaranja radova na deonici Novi Beograd – Surčin.

On je rekao da će u delu dijaloga sa EU učestvovali Srpska napredna stranka, sa opozicijom koja je bojkotavala izbore, „koja zna da ih narod neće“.

Kako je obrazložio, „nalazimo se na evropskom putu“.

Na pitanje kako će dijalog završiti, on je rekao da će „dijalog doneti dobre stvari, i jedan i drugi“.

„Kako će se završiti, siguran sam da će nekakvih dogovora sa jednim delom ljudi o uspostavljanju dugogodišnjih uslova (za izbore) biti dobro obavljen“, rekao je Vučić.

Zahtev opozicije da uređuje RTS besmislen

On je istovremeno komentarisao i zahtev jednog dela opozicije zahtev opozicije da učestvuju u uređivanju Radio-televizije Srbije.

Ocenio je da je zahtev besmislen i da mu se smeju u Evropi i svetu.

On je rekao da opozicija ipak ne traži zastupljenost u uređivanju RTS, već da je reč o zahtevu za „uređivačke sekunde“, odnosno, kako je kazao, „koliko će miliona da se pojavi na Mauricijusu i u Švajcarskoj“.

Tokom gostovanja na TV N1, predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić je, ranije danas, na pitanje o zahtevu opozicije da ima zastupljenost u uređivanju RTS rekao da o tome treba pitati predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Dragana Đilasa, a ne njega.

„Neću da ulazim u njihove odnose, to je njihova stvar. Neka rade šta hoće. Ja se plašim da to nije zahtev vezan za uređivačku politiku, već za ‘uređivačke sekunde’ – koliko će miliona da se pojavi na (računima) na Mauricijusu i u Švajcarskoj“, rekao je Vučić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar