Aleksandar Vucic Nebojsa Stefanovic
Aleksnadar Vučić i Nebojša Stefanović Foto:TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da ministar odbrane Nebojša Stefanović veoma dobro radi svoj posao, a da će problemi između članova Srpske napredne stranke (SNS) biti rešavani u okviru stranke. Vučić je na konferenciji za novinare na Sajmu naoružanja koji se održava na Beogradskom sajmu, rekao da u SNS "naše unutrašnje stranačke stvari rešavamo kako treba da rešavamo", a da će državna pitanja rešavati državni organi.

„Ja sam slučajno vrhovni komandant oružanih snaga pa čak i o tom pitanju mogu da sudim i nemamo nikakav problem. To što imam, ili nemam da kažem Nebojši Stefanoviću rekao sam pre godinu dana i to sam tada završio“, rekao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara.

Na pitanje da prokomentariše primedbe koje dolaze iz SAD i EU zbog kupovine oružja od Rusije i Kine, Vučić je odgovorio da „mi njih ne kritikujemo, a oni nabavljaju mnogo više“, kao i da „mi nabavljamo onoliko oružja koliko mislimo da nam je potrebno da bi odvratili svakoga od potencijalne agresije“.

Vučić je naveo da je njegova politika „da ne slušamo nikog drugog nego samo potrebe našeg naroda“ i da to važi kako za nabavku oružja tako i za nabavku energenata.

PROČITAJTE JOŠ:

„Ako neko drugi odlučuje koliko nam treba oružja, koliko nam treba energenata, hajde onda da ukinemo državu. Da sam slušao sve njih, jel bismo imali gasa danas. Imaćete tople sobe zato što nisam slušao“, rekao je Vučić i dodao da Srbija jeste na evropskom putu, ali da hoće da saradjuje sa svima i samostalno donosi odluke.

Vučić je rekao da nije ni primetio da nas neko kritikuje zbog nabavke oružja, kao i da uz nabavku naoružanja „nećemo morati da se sakrivamo ispod stola kad je 17. mart i da se pretvaramo da vezujemo pertle“, povodom datuma kada su 2004. godine Srbi sa Kosova napadnuti i proterivani. ; On je rekao da nije tačno da je u Srbiji na sceni diktatura, jer se najviše negativnih komentara u medijima odnosi na njega.

„Ukupno na političkoj sceni Srbije od kompletne valasti i opozicije negativnih objava o meni je 61 odsto, dok je 31 odsto negativnih objava o svim drugim (političarima) kompletno iz vlasti i opozicije. Toliko o diktaturi u Srbiji i neslobodi i toliko o tome koliko svi moraju da govore samo nešto lepo“, rekao je Vučić.

Dodao je da su to rezultati praćenja medijskih sadržaja za prošlu nedelju, koje je on zatražio da se sprovede.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare