Aleksandar Vucic
Aleksandar Vučić Foto:EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

Nakon incidenta u Predsedništvu, koji je praktično sam isprovocirao, Aleksandar Vučić je javno izgovorio da on predstavnike i lidere opozicije nikada nije pozivao na tuču. I sve bi to bilo u redu kada bi to bilo tačno. A nije. Do sada je najmanje četiri puta zvao opoziciju javno na obračun.

Kako je objasnio predsednik, nije tačno da je nekoga zvao na tuču, već je, kako je objasnio, rekao da oni dođu da njega tuku.

Izjavu koju je Vučić dao na konferenciji za novinare u Palati Srbija prošle sedmice, nije potrebno pažljivo analizirati jer je i na prvo slušanje i čitanje sve jasno. Predsednik je poručio je vrhu Narodne stranke da je spreman da se potuče sa njima.

Jun 2021. – „Na mene jednog vas petorica se skupite“

“Evo ja ih molim, kompletno rukovodstvo te stranke, pošto su mnogo snažni, nemojte druge, na mene jednog vas petorica se skupite. Ovaj crnogorski nacionalista, sledbenik Sekule Drljevića, Borivoje Borović, onaj iz Trstenika, pa onaj Gajić, Vuk Jeremić i Bora Novaković. Evo vas petorica mene ličnujte, nemojte nekog drugog, da vidim kako ćete vas petorica zajedno to da uradite. Nemojte druge, što da gonite ove nedužne, obične ljude. Vas petorica dođite”, pozvao je predsednik Srbije.

I onda su oni došli. A predsednik se iznenadio i iznervirao.

Usledila je sanacija štete i pokušaj predsednika da ubedi javnost da on poziv na tuču nije uputio.

Činjenica je da je upravo to uradio i da to nije prvi put.

Maj 2021. –  „Dođite, ja ću sam da izađem“

Aleksandar Vucic
Aleksandar Vučić u emisiji Prva tema na televiziji Prva Foto:Screenshot/Tv Prva

Samo mesec dana ranije predsednik Srbije je opoziciju takođe pozivao na“obračun“. Sve je zabeleženo tokom gostovanja na TV Prva.

Tada je, pored poziva upućenom navodnom šefu kavačkog klana Radoju Zviceru da ga ubije i priči o ljudskim ćevapima, apelovao na svoje neistomišljenike da ponesu kuke i motike i da će on sam da se potuče sa njima i naravno – da će ih savladati.

“Dođi ti St. Protiću, Đilasu, Jermiću, Jovo Bakiću. Hajde dođite zajedno, uzmite i kuku i motiku, ja ću sam da izađem bez ičega. Hajd’ pa da vas vidim šta ćete da uradite, junaci jedni”, poručivao im je Vučić.

Jun 2020. – „Recite gde da dođem“
Gotovo tačno godinu dana ranije, predsednik Srbije je ponovio skoro pa identičan poziv.

I tad je govorio o svojoj hrabrosti, poručujući da će sam izaći na kraj sa njih petoricom, jer je snažniji i pametniji.

“Dođite sva petorica. Obradović, Jeremić, Đilas, Bakić. Recite gde da dođem. Vas petorica na mene jednog da prebijete, da dobijem te grdne batine. Hajde, uradite to već jednom, nemojte više da kukate i plačete”, rekao je tada Vučić.

Novembar 2017. – „Evo skupite se svi i dođite“

Foto: Printscreen/Happy

I 2017. tokom gostovanja na TV Hepi kod Milomira Marića, Vučić je takođe govorio da se ne plaši nikoga i da je spreman sam da se potuče protiv više ljudi odjednom.
“Da nećeš ti Vuče Jeremiću ili ti Saša Jankoviću da me šutiraš. Evo skupite se svi i dođite. Mene da bijete koji radim po ceo dan, vi neradnici jedni koji nikad ništa ne radite samo čekate da opljačkate ovu zemlju. Ja Vas da se plašim? Pa vi niste normalni“, rekao je tada Vučić.

Lideri i članovi opozicije sve do sada nisu odgovarali na pozive predsednika Srbije. Na poslednji jeste Narodna stranka.

Predsednik te stranke Vuk Jeremić rekao je da su otišli do predsedništva da pitaju Aleksandra Vučića „da li je on normalan“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare