Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da nije tačno da je nekoga zvao na tuču, već da je rekao da oni dođu da njega tuku. On je naveo da su "došla njih petorica od 500 kilograma žive vage", ali da nisu mogli da ga linčuju.

„Noćas su mi zamerili, pošto više ne znaju šta će da mi zamere… Sišao sam… Mesecima slušam, još od onog Siniše Kovačevića, kako će da nas biju na ulicama i svakog dana kako će da nas biju na ulicama i nikada to niste osudili“,  rekao je Vučić.

On je naveo da da sluša „od ovih kako će da trpaju u zatvor i danas i Anu i Aleksandra i sve druge“, kao i da sluša „kako će naše porodice da odgovaraju…“.

„Onda kada su preterali i kada su svakome na društvenim mrežama počeli da govore ‘ti ćeš da stradaš, stradaće i porodica, ti ćeš u zatvor, tebe ćemo da linčujemo, tebe ćemo da bijemo, ti ćeš da cviliš’. Kada su Ani Brnabić rekli glupačo, ološu, kokoško jedna… a ćutali su svi. I iz Vlade i iz tzv. nezavisnih medija, nevladinog sektora. Onda sam se drznuo i rekao ‘nema problema, nemojte te ljude da linčujete, dođite da linčujete mene’. Nemojte da izmišljate da sam nekoga zvao na tuču. Ja sam rekao dođite da vi mene tučete, što jasno čujete i vidite. Stojim mirno, za milimetar me niko pomerio nije“, rekao je predsednik Srbije.

On je izjavio da su „vriskali, kreštali“.

„Došlo njih petorica od 500 kilograma žive vage, ali nisu mogli da me linčuju ni bilo šta drugo da urade. Ja sam pogrešio. I sad vidite dokle ta pokvarenost ide. Moji roditelji nisu imali novca na žalost da me školuju u Jejlu, Pristonu, Oksfordu… Školovao sam se zahvaljujući svojoj marljivosti i znanju na običnom državnom Pravnom fakultetu, budžetski sam deo bio. Valjda sam bio, takav mi je broj indeksa bio. Ali sam odrastao i na ulici. Ja se toga ne stidim. Sišao sam i izletelo mi je nešto. Jedina reč zbog koje se izvinjavam narodu i građanima Srbije. Sišao sam i rekao sam ‘ajde evo došao sam, sam sam’. Njih petorica su me okružili. ‘Linčujte mene devojčice'“, rekao je Vučić.

On je izjavio da vidi da je glavni napad zbog toga što ih je nazvao „devojčicama“, te da je pogrešio zbog toga i izvinjava se.

„Ostalo mi s ulice. Ostalo mi kad sam imao 20, 20 i kusur godina. Da, ja sam proveo mnogo vremena na severnoj tribini. Niti se kajem, niti žalim zbog toga. Naprotiv, i na taj deo života sam ponosan. Prošlo vreme za to. Počeo sam da učim i bio jedan od najboljih studenata. Ostalo mi, izletelo mi iz usta kada sam ih video, te batinaše u pokušaju, koji svakog dana prete svima. Pogrešio sam. Nema ništa lepšeg na svetu od devojčica“, rekao je Vučić.

On je naveo da njima telefon služi da snimaju „potuljeno, kao bednici najgori“.

„Što ja nemam te snimke? Jer, meni ništa nije namešteno u životu. Da li sam pogrešio? Jesam. Možda je trebalo da ih pustim da se iživljavaju i dalje. Moja odluka je bila da siđem i stanem. Ja tog dana nisam branio sebe, nisam branio Anu i Aleksandra. Naravno i njih, branio sam svaku kući i svakog čoveka u Srbiji, časnog domaćina, svaku ženu koju nazivaju kokoškom i glupačom… „, izjavio je Vučić i dodao da ga nisu pomerili ni za milimetar.

On je naveo da bi skočio da udari i da se potuče sa svakim muškarcem koji bi digao ruku na ženu.

„A za to vreme, oni bi slikali telefonom. Na kraju i priznaju da su sve to radili, samo da bi dobili prostor na televiziji. Nisam znao za njihove sakrivene telefone. Izašao sam i to sam se uzdržavao, da budem sasvim iskren. Pustio sam ih da vrište, ali nisam odstupio ni za pedalj. Jer ne dam da idu po kućama. Došli su na moje radno mesto. Pozvani su bili samo da me linčuju. Ako ste došli, dođite da me linčujete, a ne ja da vas bijem, jer ja neću nikoga da bijem“, rekao je predsednik Srbije.

On je naveo da se izvinjava narodu „zbog te jedne reči“ koju je izgovorio.

„Izvinjavam se i zbog onog što sam govorio o nedostatku oralne hirurgije. Nije hirurgije, već higijene kod jednog od prisutnih. I za to sam kriv. Ostalo mi s ulice. Nemate savršenog predsednika, ali s ponosom mogu da kažem da sam bio predsendik ovih četiri i po godine koji se borio za Srbiju na svakom mestu. Mislim da imam više i znanja i obrazovanja od tih koji me napadaju i koji mi drže moralne pridike“, rekao je Vučić.

Pratite nas i na društvenim mrežama: 

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare