Vučić vs Jeremić Foto:Nova.rs

Predstavnici Narodne stranke, Vuk Jeremić, Vladimir Gajić, Miroslav Aleksić, Borislav Novaković, pojavili su se jutros na poziv šefa srpske države Aleksandra Vučića ispred Predsedništva. Podsetimo, Vučić je prethodnog dana pozvao članove Narodne "da dođu i da pokušaju da ga linčuju" i da će on, kako je rekao, sam da izađe na kraj sa njih petoricom.

Pročitajte još...

“Evo ja ih molim, kompletno rukovodstvo te stranke, pošto su mnogo snažni, nemojte druge, na mene jednog vas petorica se skupite. Ovaj crnogorski nacionalista, sledbenik Sekule Drljevića, Borivoje Borović, onaj iz Trstenika, pa onaj Gajić, Vuk Jeremić i Bora Novaković. Evo vas petorica mene ličnujte, nemojte nekog drugog, da vidim kako ćete vas petorica zajedno to da uradite. Nemojte druge, što da gonite ove nedužne, obične ljude. Vas petorica dođite”, rekao je Vučić juče na konferenciji u Palati Srbija.

Na njegov poziv odazvali su se jutros predstavnici Narodne stranke, koji su u obraćanju medijima ispred Predsedništva naveli da su došli kako bi pitali Vučića da li je normalno da javno poziva građane Srbije da se tuku sa njim.

“Došli smo svi mi koje je rekao da će tuče. Borivoje Borović trenutno nije u zemlji. Naš četvorica smo došli kako bi smo rekli predsedniku da ga se ne bojimo. Pozvao nas i došli smo da tražimo prijem kako bismo videli šta je hteo da kaže”, rekao je pre ulaska u Predsedništvo, lider Narodne stranke, Vuk Jeremić.

Nakon nekoliko minuta boravka u zgradi Predsedništva, predstavnici Narodne stranke su se ponovo obratili medijima. Jeremić je rekao da je Vućić sišao u prizemlje i da je bio vidno besan.

“Sišao je predsednik i sav se tresao. Ljudima iz obezbeđenja je bilo neprijatno. Počeo je da viče i da se unosi nama u lice i da govori: ‘Hajde me tuci’. Oko njega u tom trenutku bilo obezbeđenje. Ja sam ga pozvao da izađe napolje, ali on nije smeo. Psovao je, vređao i pretio nam. Meni se unosio lice i govorio mi da sam lopuža. Ja sam ga pitao da li sme da to kaže na RTS-u i da razgovaramo, on je eksplicitno rekao da ne sme”, istakao je Jeremić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare