Foto: Printscreen

Srpska napredna stranka započela je online izbornu kampanju, na koju su korisnici društvenih mreža odmah reagovali.

Pročitajte još:

Predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić poznat je po tome što u kancelariji ima devet televizora. Zato možda ne iznenađuje da je onlajn izbornu kampanju započeo sam u studiju okružen televizorima sa kojih su ga posmatrale njegove pristalice.

Korisnici društvenih mreža nisu ostali ravnodušni, te je njegov nastup neke podsetio na čuveni film „Kosač“ iz 1992. godine, u kojoj se karakter glavnog junaka drastično menja zahvaljujući virtuelnoj realnosti, u kojoj na kraju provodi mnogo više vremena nego u stvarnom životu:

Foto: Facebook

 

Distopija je bila prva asocijacija i onima koji su možda previše mladi da se sećaju „Kosača“.

A onda se došlo i do obrnute distopije, u kojoj su se na ekranima našle afere koje se vezuju za neke od Vučićevih bliskih saradnika, kao i njegove izjave iz prošlosti.

 

Sa druge strane, Vučićeve kolege ljubitelji televizora odmah su reagovali tvitom podrške:

Onlajn predizborna kampanja je nov televizijski format, kao što je nekada bio „Veliki brat“, koji opet aludira na Velikog Brata iz čuvenog romana „1984.“

 

Naravno, neki bi da gledaju nešto vedriji šou subotom:

Foto: Facebook

Jedna od Vučićevih poruka bila je da se sve menja.

„I ono što želim da vam ukažem i što želim da vas zamolim, da gledate kako se sve stvari u Evropi i svetu menjaju. Oni koji su bili slabiji, a koji su bili vredniji prethodnih nekoliko godina ubrzano pretiču one koji su se uljuljkali i koji su mislili da su mnogo bolji i mnogo snažniji. Neverovatno je kojom se brzinom promene dešavaju. Neke su zemlje odskočile u Evropi. Jedna je apsolutno dominantna. Mnogi drugi padaju, Srbija raste“, kazao je Vučić, što opet nije ubedilo „mrzovoljne“ tviteraše:

A možda je samo hteo da poruči „ne menjajte kanal, na pravom ste mestu“.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare