Foto: N1, Printscreen/TvPink

Puno bure podigla je najava da će poslanici u Skupštini Srbije usvojiti autentična tumačenje tri zakona, zbog kojih bi na hiljade građana izgubilo postupke pred sudom protiv banaka koje su im neosnovano naplaćivale troškova obrade kredita. U toku dana stigla je i informacija da je najavljena sednica odbora za ponedeljak otkazana.

Sednica skupštinskog odbora za ustavna pitanja, na kojoj je trebalo da se usvoje autentična tumačenje tri zakona koja se tiču sporova građana sa bankama neće biti održana.

“Razgovarao sam s predsednikom Aleksandrom Vučićem i on se složio da ovim putem zamolim kolege narodne poslanike koji su podneli zahteve za autentičnim tumačenjem članova Zakona o zaštiti potrošača, Zakona o obligacionim odnosima i Zakona o zaštiti korisnika finansijskih usluga, da te zahteve povuku iz procedure. Kao odgovorni ljudi dužni smo najpre da mislimo o interesima građana, jer oni su najbitniji. Zato apelujem na kolege da povuku zahteve iz procedure”, naveo je Đukanović na Fejsbuku.

Advokat Ivan Ninić naveo je juče da je za ponedeljak, 5. jul, zakazana sednica skupštinskog Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo, koja bi trebalo da razmatra autentična tumačenja tri zakona kojim se planira “rušenje” predmeta koje građani Srbije vode protiv banaka.

“Ukoliko prođe ova forma tumačenja, svi predmeti, negde oko 200.000 bankarskih predmeta biće urušeni, naši klijenti će izgubiti te postupke, imaće obavezu da plate troškove advokata i enormne troškove banaka”, rekao je Ninić u emisiji Novi dan na N1.

Ninić je kazao da su advokati bili “apsolutno šokriani” kada su sinoć saznali da je sednica Odbora zakazana.

“Sva ova tri tumačenja suprotna su stavu Vrhovnog kasacionog suda i svim dosadašnjim presudama u korist građana kojima su banke otimale novac na osnovu neosnovane obrade kredita, raznih troškova administriranja, provizija…”, rekao je on.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare