Ipak bez skupštinske sednice o tužbama građana protiv banaka

Politika 04. jul. 202113:06 > 13:08
Podeli:
Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Sednica skupštinskog odbora za ustavna pitanja, na kojoj je trebalo da se usvoje autentična tumačenje tri zakona koja se tiču sporova građana sa bankama neće biti održana.

Za sada nije poznato zbog čega je otkazana sednica niti da li će ona biti održana neki drugi dan.

Puno bure podigla je najava da će poslanici u Skupštini Srbije usvojiti autentična tumačenje tri zakona, zbog kojih bi na hiljade građana izgubilo postupke pred sudom protiv banaka koje su im neosnovano naplaćivale troškova obrade kredita.

Poslanik Vladimir Đukanović naveo je na Fejsbuku da je razgovarao s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i da se „on služio“ da “zamoli” kolege poslanike koji su podneli zahtev za autentičnim tumačenjem da ih povuku iz procedure.

„Razgovarao sam s predsednikom Aleksandrom Vučićem i on se složio da ovim putem zamolim kolege narodne poslanike koji su podneli zahteve za autentičnim tumačenjem članova Zakona o zaštiti potrošača, Zakona o obligacionim odnosima i Zakona o zaštiti korisnika finansijskih usluga, da te zahteve povuku iz procedure. Kao odgovorni ljudi dužni smo najpre da mislimo o interesima građana, jer oni su najbitniji. Zato apelujem na kolege da povuku zahteve iz procedure“, naveo je Đukanović na Fejsbuku.

Advokat Ivan Ninić naveo je juče da je za ponedeljak, 5. jul, zakazana sednica skupštinskog Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo, koja bi trebalo da razmatra autentična tumačenja tri zakona kojim se planira “rušenje” predmeta koje građani Srbije vode protiv banaka.

“Ukoliko prođe ova forma tumačenja, svi predmeti, negde oko 200.000 bankarskih predmeta biće urušeni, naši klijenti će izgubiti te postupke, imaće obavezu da plate troškove advokata i enormne troškove banaka”, rekao je Ninić u emisiji Novi dan na N1.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar