Aleksandar Vučić Izjava za medije posle sednice Predsedništva SNS-a Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Prvostepenom presudom bivši zamenika načelnika SBPOK, Goran Papić, osuđen je na 16 meseci zatvora, jer je mimo procedure vratio blindirani BMW Marku Miljkoviću, desnoj ruci Veljka Belivuka. Ovaj policijski službenik ranije je bio heroj prorežimskih medija, koji su čak i snimali dokumentarce o njemu, a lepe reči o njegovom radu imao je i šef srpske države, Aleksandar Vučić.

Goran Papić, bivši zamenik načelnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) osuđen je danas u Višem sudu u Beogradu na godinu i četiri meseca zatvora zbog toga što je 15.aprila 2020. godine, mimo procedure vratio blindirani BMW Marku Miljkoviću, najbližem saradniku Veljka Belivuka.

Pročitajte još...

Pet meseci pre pomenutog dela, za koje je optužen, Papić je opisivan kao častan policajac, a toliko je bio dobar da ga je lično u zaštitu uzeo predsednik Srbije, Aleksandar Vučić.

Razlog zbog čega je Papić dospeo u žižu javnosti jesu navodi  Dejana Pejović, vlasnik restorana „Jahorina“ da ga je Papić pretukao jer je otvorio restoran u blizini lokala koji drži Papićev otac Milorad. Kad je opozicija zatražila ostavku Papića, najpre su reagovali režimski mediji koji su čak napravili i dokumentarnu emisiju posvećenu Papićevom „herojstvu“. On je u tom filmu prikazan kao čovek koji najzaslužniji što na beogradskim ulicama ima manje droge, a kritike opozicije tumačene su kao pokušaj da se ukalja jedna besprekorna karijera.

A onda se javio i predsednik

Direktno iz Grčke, gde je u decembru 2019. godine boravio u dvodnevnoj poseti, Vučić je poručivao da Papića progoni opozicija zbog toga što je uhapsio dilera droge koji je u bliskoj vezi s njima. On je zamenika načelnika SBPOK opisao kao čoveka koji održava mir i stabilnost u zemlji i da štiti zakon.

Prilikom odbrane Papića, šef srpske države pokazao je i zavidno znanje o narkoticima – konkretno kokainu.

“Dugo sam se pitao o čemu se radi, zašto neko napada poimence policajce, a onda smo dobili informaciju danas popodne da oni progone Gorana Papića zato što je taj čovek, svojim rukama, odnosno heklerom probio staklo na automobilu u kom se skrivao narkodiler, koji je sa Đilasom na fotografiji… Da je bežao od njih… Uhvatili su ga, preprečili su Brankov most i probili su staklo. On ga je(Goran Papić prim. aut.) izvukao napolje. Kako ga je izvalčio napolje, pronašao je drogu – dva i po kilograma kokaina, najčistijeg, najfinijeg, prva ruka, holandski kokain”, rekao je, između ostalog, šef srpske države.

Ova izjava Aleksandra Vučića poslužiće kasnije legendarnom beogradskom hip-hop (andergraund) dvojcu iz benda Prti Bee Gee da snime pesmu “Državna kombina” u kojoj su sabrani svi elementi srpske kirmi – stvarnost:

Državne strukture koja diluju narkotike, konzumente koji izražavaju zadovoljstvo „robom“, i šefa klana – „Visokog“ – koji odobrava transakcije.

Deo pesme u kojoj je „semplovan“ Vučićev glas, odnosno deo izjave gde priča o kokainu glasi ovako:

„Smrdi na benzin kad sam kesicu otvorio, pitaju odakle ti, kažem: ‘Visoki’ odobrio…“

Pomenuta pesma, početkom oktobra puštena je i u emisiji “Pregled dana” na Newsmax Adria.

Obućina povezala Vučića, Vedranu Rudan, Orbana i Vesića:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare