Foto:printscreen pink.rs; N1

Goran Papić, bivši zamenik načelnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, kom se sudi da je uticao na to da se Marko Miljković pusti iz policije, optužen je ponovo zajedno sa kolegom Branislavom Pandurom jer se sumnja da su štitili Nikolu K, uhapšenog zbog dilovanja narkotika, tako što je Papić urgirao kod kolega da se i Nikola K. pusti na slobodu, tvrdeći da je to njegov poznanik kod kog popravlja automobil, kažu izvori portala Nova.rs.

Diler Nikola K. uhapšen je na jesen 2020. godine pod sumnjom da se bavi trgovinom narkoticima. Međutim, zamenik načelnika u SBPOK Papić tražio je od kolega da ga puste, tvrdeći da je reč o njegovom poznaniku, inače auto-mehaničaru kod kog popravlja kola. Njegov kolega Pandur je čak otišao i korak dalje jer je, kako se navodi u optužnom predlogu čije detalje saznajemo, slagao tužioca da je Nikola K. na njihovoj obradi i da bi ovim hapšenjem mogli da upropaste mnogo „veću“ istragu.

Ubrzo, po urgenciji policijskih šefova, Nikola K. se ponovo našao na slobodi, a vraćeni su mu novac, telefoni i automobil koji mu je policija oduzela.

Goran Papić Foto:M.M./ATAImages

Papiću se optužnim predlogom na teret stavlja krivično delo trgovina uticajem, a Panduru zloupotreba službenog položaja, saopštilo je tužilaštvo.

Već viđeno

Interesantno je da je Goran Papić optužen da je na isti način pomogao jednom drugom kriminalcu, i to Marku Miljkoviću, optuženom šefu klana koji je predvodio zajedno sa Veljkom Belivukom, a kojima se na teret stavlja sedam ubistava i druga teška krivična dela. U tom postupku se Papić tereti za krivično delo trgovina uticajem, zbog sumnje da je 15. aprila 2020. godine, koristeći svoj visok položaj u SBPOK, uticao na to da se ne obavi službena radnja koja je morala biti urađena.

Papić je, naime, kako navodi tužilaštvo, mimo svih procedura, naložio svojim kolegama policajcima da Miljkoviću vrate blindirano vozilo koje mu je privremeno oduzeto.

Marko Miljković i Veljko Belivuk, Velja Nevolja
Marko Miljković i Veljko Belivuk Foto: Printscreen/Tv Pink

Međutim, on je negirao krivicu za delo koje mu se stavlja na teret, ali i istu prebacio na bivšeg ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića. Papić je izjavio da nije kriv i da je samo slušao naređenja, jer bi mogao krivično da odgovara da nije postupao, kako je rekao, po nalozima tadašnjeg ministra policije Nebojše Stefanovića. Na prethodnom ročištu u ovom postupku svedočio je i bivši ministar policije Nebojša Stefanović, a razgovor njih dvojice bio je krajnje zanimljiv.

Papić: Ministre, pozvali ste me i rekli: „Doći će Miljković na razgovor, završite sve brzo i efikasno!“

Stefanović: Nikada nismo razgovarali o Marku Miljkoviću.

Papic: Dva dana kasnije ste me opet zvali na signal i rekli: „Koji deo ti nije bio jasan, rekao sam kratko a vi ga maltretirate već pet sati.“

Stefanović: Nikada nismo razgovarali o Miljkoviću.

Inače, prilika za ispitivanje Miljkovića ukazala se kada je interventna ekipa privela Miljkovića, i to kada su ga zatekli za volanom blindiranog automobila marke BMV. O tome je govorio Papićev advokat Branislav Tapušković ranije.

Branislav Tapušković i Goran Papić Foto:TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC

„On je bio u prostorijama Policijske uprave Beograd, odakle su ga preuzeli pripadnici SBPOK, ispitali i vratili ga tamo. U međuvremenu je Stefanović ponovo zvao Papića i pitao ga zašto se sve oteglo i naredio da Miljkovića puste“, objasnio je Tapušković.

Bonus video: Suočavanje Nebojše Stefanovića i Gorana Papića u Palati pravde


***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar