Foto:TANJUG/ JADRANKA ILIC

Prvostepenom presudom bivši načelnik zamenika SBPOK osuđen je na 16 meseci zatvora jer je mimo procedure vratio blindirani BMW Marku Miljkoviću, desnoj ruci Veljka Belivuka>

Goran Papić, bivši zamenik načelnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) osuđen je danas u Višem sudu u Beogradu na godinu i četiri meseca zatvora zbog toga što je 15.aprila 2020. mimo procedure vratio blindirani BMW Marku Miljkoviću, najbližem saradniku Veljka Belivuka.

Pročitajte još:

Belivuk i Miljković, koji su imali ovlašćenje da upravljaju ovim BMW-om, uhapšeni su nekoliko meseci kasnije.

Papić, koji je optužen za trgovinu uticajem, na početku suđenja negirao krivicu, tvrdeći da mu je tadašnji ministar policije Nebojša Stefanović trazio da razgovor u SBPOK-u sa Miljkovićem bude kratak i da ga bespotrebno dugo ne zadržavaju, tvrdeći da se nije mešao u rad gradske policije koja je trebalo da pregleda automobil.

Stefanovic, koji je saslušan kao svedok u postupku, odbacio je ove navode, tvrdeći da Papića nije zvao sa ovakvim zahtevom vezano za Miljkovića. Papić je, podsetimo, bio uhapšen 9. marta 2021. godine a iz pritvora je pušten 29. aprila iste godine.

BONUS VIDEO: Završne reči na suđenju Goranu Papiću

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar