Predsednik Srbije Aleksandar Vučić održao je još jednu konferenciju na kojoj je, mimo ustavnih ovlašćenja, delio građane na one koji glasaju za SNS i one koji nisu za tu stranku. Čovek koji se predstavlja "kao predsednik svih građana" ušao je i u verbalni sukob sa novinarkom N1 Žaklinom Tatalović zbog toga što ga je, između ostalog, pitala kako može bez sudske predsude nekoga da naziva kriminalcem i zbog čega vodi funkcionersku kampanju..

Umesto pristojnog odgovora, kakav bi priličio čoveku koji se nalazi na čelu države, Vučić je na pitanje na osnovu kojih dokaza naziva suvlasnika „Junajted Grupe“ Dragana Šolaka kriminalce, cinično odgovorio kako je on, eto, pogrešio i da će ubuduće voditi računa.

Pročitajte još

„U pravu ste, ja sam pogrešio… Moraću da vodim računa o sopstvenom rečniku i ubuduće ću da govori da ja sumnjam“, rekao je Vučić.

Ni na pitanje zašto vodi funkcionersku kampanju, Vučić nije mogao pristojno da odgovori, već je uzvratio novinarki koja ga je pitala zašto to čini sa: „Da biste se vi radovali“. Zatim je usledila još jedna u nizu „lekcija iz pristojnosti“ i pokušaji da objasni kako je on dobar i kulturan, a novinari koji mu postavljaju nenaručena pitanja nepristojni.

Ovo je odgovor na pitanje zašto vodi funkcionersku kampanju i da li je to fer:

„To je apslutno fer.  Zato što želim da Srbija ne stane, jer smatram da oni koji su najlošiji ne bi trebalo da upravljaju zemljom“, rekao je Vučić novinarima, odbacujući tvrdnju da je u funkcionerskoj kampanji, jer nije kandidat na izborima.

Zatim je usledilo neverovatno objašnjenje – predsednik ne otvara stadione po Srbiji u toku kampanje, veći ih samo obilazi.

„Ne samo da sam se držao zakona, već i preko toga. Držao sam se fer i korektnog odnosa da bih svima pokazao kako neko ko hoće da napravi fer uslove – može da ih napravi“, rekao je Vučić, a potom je obraćanje medija prešlo u dobro poznati patetični ton, svojstven predsedniku Srbije, gde govori kako neko hoće da mu zabrani da živi i radi svoj posao.

„Ja nemam problem sa tim filmovima koje pravite o meni. Za razliku od onih koji predstavljaju tajkunsku listu, ja sam uvek spreman da odgovorim i uvek razgovaram i nikada ne pobegnem“, kaže on.

A naravno, imali smo i momenat kad predsednik nešto ne zna. Ovog puta, Vučić nije znao šta su to probiotici koje njegova stranka deli građanima uoči izbora. Na pitanje, odakle im ideja da to radi, rekao je:

„Nemam pojma ni šta su vam probiotici. Nemam pojma šta su probiotici“, rekao je Vučić, da bi se potom naprasno setio šta su to probiotici u momentu kad je trebalo vređati novinarku N1.

„Ako vam treba neki paketić sa antibioticima i probioticima, da vam pošaljem“, rekao je Vučić, da se naknadno setio svega, te poručio novinarki da „svega ima i da će on da pošalje i bromazepam da lakše podnese izborni rezultat“.

Pročitajte još

Vučić je, komentarišući rezultate javnog mnenja koje je izneo urednik Nove srpske političke misli i kandidat na listi Narodne stranke Đorđe Vukadinović, istakao da se Vukadinović u njih razume kao on u stoni tenis i tenis.

„Jedina validna procena biće izjašnjavanje građane. Mogu o procenama koliko hoćete, a neki bi se naljutili, jer sad tri nedelje do izbora radimo svakoga dana istraživanja“, naglasio je Vučić.

On je napomenio ida ljudi ne misle da je kraj i stvar završena, jer je sve veoma neizvesno.

„Sve liste zajedno, osim nas i Saveza vojvođanskih Mađara, od Đilasove liste do socijalističke imaju tri do četiri odsto manje nego mi sami na nivou republike. Ako bi oni uspeli u narednih 20 dana da idu tri odsto gore, a mi dole, bili bismo na ivici sa SVM možemo li da napravimo vladu“, rekao je Vučić.

BONUS VIDEO Da li su izbori za pokrajinsku skupštinu osuđeni da ostanu u senci republičkih?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare